tom-car24.com.pl

Pieczona ciecierzyca na słono • przepis • składniki • przygotowanie

Superpomysł na przekąskę na wieczór filmowy lub przyjęcie! Ciecierzyca pieczona na słono. Wypróbuj!

Pieczona ciecierzyca na słono

Superpomysł na przekąskę na wieczór filmowy lub przyjęcie! Ciecierzyca pieczona na słono. Wypróbuj!

Czas przygotowania
35 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

ciecierzyca konserwowa - 1 szkl
czosnek granulowany - 1 szczypta
oliwa z oliwek - 1 łyżka
oregano suszone - 1 szczypta
zioła prowansalskie - 1 szczypta

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY CIECIERZYCĘ:
Ciecierzycę dokładnie odcedzamy.
2.PRZYPRAWIAMY CIECIERZYCĘ:
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i rozkładamy na niej ciecierzycę, którą posypujemy przyprawami.
3.PIECZEMY:
Ciecierzycę pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 20-25 minut.
Pieczona ciecierzyca na słono

Czas przygotowania

35 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY CIECIERZYCĘ

Ciecierzycę dokładnie odcedzamy.

2

PRZYPRAWIAMY CIECIERZYCĘ

Blachę wykładamy papierem do pieczenia i rozkładamy na niej ciecierzycę, którą posypujemy przyprawami.

3

PIECZEMY

Ciecierzycę pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 20-25 minut.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

313,8 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

78,4 kcal

🥑

Tłuszcz

2,9 g

🌾

Węglowodany

10,4 g

🥬

Błonnik

2,9 g

💪

Białko

3,2 g

Podobne przepisy