Wegańskie ciasto à la Raffaello • przepis • składniki • przygotowanie
Wegański biszkopt, krem z mleczka kokosowego i mnóstwo wiórków kokosowych! Poznaj przepis Kingi na pyszne, domowe słodycze!

Czas przygotowania
45 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 15
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PODGRZEJ WODĘ, ALE
nie doprowadzaj jej do wrzenia.
UMIEŚĆ WIÓRKI KOKOSOWE
w dużym naczyniu lub misce.
ZALEJ WIÓRKI GORĄCĄ
wodą.
POZOSTAW MIESZANKĘ WIÓRKÓW
kokosowych i wody do wystygnięcia.
MOŻE TO ZAJĄĆ
około 30-60 minut, aż wchłoną wodę i staną się miękkie.
GDY MIESZANKA WYSTYGNIE,
przełóż ją do blendera lub użyj miksera ręcznego.
BLENDUJ CAŁOŚĆ NA
gładką masę przez kilka minut.
IM DŁUŻSZY CZAS
blendowania, tym lepsze wydobycie kokosowego smaku.
NASTĘPNIE PRZECEDŹ MLECZKO
kokosowe.
MOŻESZ TO ZROBIĆ
za pomocą gęstego sitka lub gazy.
NA KOŃCU DOKŁADNIE
wyciśnij mleczko z wiórków – ręcznie lub za pomocą ściereczki, aby uzyskać maksymalną ilość mleczka.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
5023,5 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
334,9 kcal
Tłuszcz
22,6 g
Węglowodany
39,3 g
Błonnik
4,1 g
Białko
4,1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Świąteczne ciasto czekoladowo-pomarańczowe
Poczuj zapach Świąt, dzięki świątecznemu ciastu według pomysłu Borysa Szyca!

Przekąska z pieczonej ciecierzycy na słodko
Spróbuj chrupiącej ciecierzycy w dwóch wersjach – na słono i na słodko!

Ciasto ze śliwkami i kruszonką
Pachnący placek ze śliwkami i kruszonką — to ciasto to prawdziwy rarytas dla miłośników słodkości. Deser łączący w sobie soczyste śliwki, miękki biszkopt oraz chrupiącą kruszonkę idealnie sprawdza się na wszelkie uroczystości, jak i bez okazji, gdy najdzie Cię ochota na słodkie. Poznaj nasz przepis na ucierane ciasto ze śliwkami i kruszonką.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Domowe tacos z krewetkami, mango i chili
Domowe tacos z mąki kukurydzianej świetnie smakują z sałatką z krewetek! Przygotuj ją i sprawdź, jak owoce morza komponują się z mango, chili i kolendrą!

Camembert z grilla
Grill we francuskim stylu! Przyrządzony na ruszcie ser rozpływa się w ustach, a żurawina nadaje mu niepowtarzalny smak.

Łosoś zapiekany z musem z porów i sera
Delikatny i aromatyczny łosoś zapiekany pod musem z porów i gorgonzoli z mascarpone i pistacjami to wyjątkowy pomysł na danie, jak z restauracji.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Koszyczki makaronowe
Koszyczki makaronowe, które przygotujesz na jednej patelni? Właśnie tak! Poznaj przepis na to aromatyczne danie pełne sosu pomidorowego i ciągnącej się mozzarelli.

Jajecznica z chorizo
Kremowa, delikatna i… lekko ostra? Taka właśnie jest jajecznica z dodatkiem chorizo! Wypróbuj ten pomysł na śniadanie i zaskocz bliskich.

Gofry owsiane
Gofry z płatków owsianych? Z przepisem Kingi i pomocą termorobota MC Smart to możliwe! Wypróbuj ten przepis i rozsmakuj się w chrupiących i ciepłych śniadaniach na słodko.