tom-car24.com.pl

3 słodkie pasty kanapkowe • przepis • składniki • przygotowanie

Trzy pasty kanapkowe – z wiórków kokosowych, pistacji i pestek dyni. Która stanie się Twoim ulubionym dodatkiem do śniadania? Wypróbuj przepisy Pawła!

3 słodkie pasty kanapkowe

Trzy pasty kanapkowe – z wiórków kokosowych, pistacji i pestek dyni. Która stanie się Twoim ulubionym dodatkiem do śniadania? Wypróbuj przepisy Pawła!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Poziom trudności
łatwy

Składniki

wiórki kokosowe - 150 g
olej kokosowy - 3 łyżki
mleczko kokosowe - 5 łyżek
czekolada biała - 100 g
pistacje - 300 g
miód - 4 łyżki
oliwa z oliwek - 2 łyżki
pestki dyni - 150 g
masa orzechowa - 50 g

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWANIE:
malakser słoiczki PASTA KOKOSOWA Do malaksera wsypujemy wiórki, dodajemy roztopioną białą czekoladę i stałą część mleczka kokosowego. Miksujemy. Jeśli zmiksowana masa jest za sucha, dodajemy więcej mleczka kokosowego. Dodajemy olej kokosowy i dalej miksujemy. Jeśli nadal masa jest za sucha, dodajemy mleczko kokosowe. Gdy uzyskamy właściwą konsystencję, pastę przekładamy do słoiczka. PASTA PISTACJOWA Do malaksera wrzucamy obrane z łupinek pistacje. Miksujemy je do momentu, aż zacznie wydzielać się olej. Gdy masa będzie wilgotna, dodajemy roztopioną białą czekoladę. Ponownie miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Pastę przekładamy do słoiczka. UWAGA! Podczas miksowania należy robić przerwy, aby mikser się nie spalił. PASTA Z PESTEK DYNI Pestki dyni wrzucamy do malaksera. Miksujemy. Dodajemy pastę orzechową, miód i oliwę. Jeśli masa jest za sucha, dodajemy więcej oliwy i miodu. Jeśli masa jest za mało słodka, dodajemy więcej miodu. Pastę przekładamy do słoiczka.
2.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
3 słodkie pasty kanapkowe

Czas przygotowania

15 min

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWANIE

malakser słoiczki PASTA KOKOSOWA Do malaksera wsypujemy wiórki, dodajemy roztopioną białą czekoladę i stałą część mleczka kokosowego. Miksujemy. Jeśli zmiksowana masa jest za sucha, dodajemy więcej mleczka kokosowego. Dodajemy olej kokosowy i dalej miksujemy. Jeśli nadal masa jest za sucha, dodajemy mleczko kokosowe. Gdy uzyskamy właściwą konsystencję, pastę przekładamy do słoiczka. PASTA PISTACJOWA Do malaksera wrzucamy obrane z łupinek pistacje. Miksujemy je do momentu, aż zacznie wydzielać się olej. Gdy masa będzie wilgotna, dodajemy roztopioną białą czekoladę. Ponownie miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Pastę przekładamy do słoiczka. UWAGA! Podczas miksowania należy robić przerwy, aby mikser się nie spalił. PASTA Z PESTEK DYNI Pestki dyni wrzucamy do malaksera. Miksujemy. Dodajemy pastę orzechową, miód i oliwę. Jeśli masa jest za sucha, dodajemy więcej oliwy i miodu. Jeśli masa jest za mało słodka, dodajemy więcej miodu. Pastę przekładamy do słoiczka.

2

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1139 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

113,9 kcal

🥑

Tłuszcz

5,2 g

🌾

Węglowodany

14,7 g

🥬

Błonnik

3,4 g

💪

Białko

3,4 g

Podobne przepisy

3 słodkie pasty kanapkowe - przepis, składniki, przygotowanie | tom-car24.com.pl