tom-car24.com.pl

Ananas w cieście z kremem kokosowym • przepis • składniki • przygotowanie

Słodka przekąska łącząca smak kremu kokosowego i egzotycznego ananasa w chrupiącym cieście z lekką piwną nutą.

Ananas w cieście z kremem kokosowym

Słodka przekąska łącząca smak kremu kokosowego i egzotycznego ananasa w chrupiącym cieście z lekką piwną nutą.

Czas przygotowania
35 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
średni

Składniki

cukier - 50 g
cukier puder - 60 g
jajko - 1 szt.
mąka ziemniaczana - 2 łyżki
ananas w puszce - 560 g
twaróg chudy - 250 g
cremé fraîche - 100 g
olej słonecznikowy - 2 łyżki
wiórki kokosowe - 30 g
piwo jasne - 200 ml
mąka pszenna - 100 g

Instrukcje przygotowania

1.MĄKĘ, MĄKĘ ZIEMNIACZANĄ:
i 50 g cukru pudru mieszamy.
2.JAJKO MIESZAMY Z:
piwem, miksujemy z mieszanką mąki na gładkie ciasto i pozostawiamy na 15 minut do spęcznienia.
3.WIÓRKI KOKOSOWE LEKKO:
prażymy na patelni bez dodatku tłuszczu.
4.PRZEKŁADAMY NA TALERZ:
i pozostawiamy do ostygnięcia.
5.TWARÓG I ŚMIETANĘ:
miksujemy z cukrem, dodajemy maks. 1 ŁYŻECZKĘ WIÓRKÓW: kokosowych i mieszamy.
6.OLEJ WLEWAMY NA:
patelnię na wysokość 2 cm i rozgrzewamy, aż na włożonej do niego drewnianej łyżce pojawią się pęcherzyki.
7.ANANASA OSĄCZAMY I:
lekko obtaczamy w mące.
8.MACZAMY PORCJAMI W:
cieście i smażymy w gorącym oleju około 2 minut z każdej strony na złoty kolor.
9.OSĄCZAMY NA PAPIERZE:
kuchennym i posypujemy pozostałym cukrem pudrem.
10.KREM KOKOSOWY POSYPUJEMY:
resztą wiórków kokosowych i podajemy z usmażonym ananasem.
Ananas w cieście z kremem kokosowym

Czas przygotowania

35 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

średni

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

MĄKĘ, MĄKĘ ZIEMNIACZANĄ

i 50 g cukru pudru mieszamy.

2

JAJKO MIESZAMY Z

piwem, miksujemy z mieszanką mąki na gładkie ciasto i pozostawiamy na 15 minut do spęcznienia.

3

WIÓRKI KOKOSOWE LEKKO

prażymy na patelni bez dodatku tłuszczu.

4

PRZEKŁADAMY NA TALERZ

i pozostawiamy do ostygnięcia.

5

TWARÓG I ŚMIETANĘ

miksujemy z cukrem, dodajemy maks. 1 ŁYŻECZKĘ WIÓRKÓW: kokosowych i mieszamy.

6

OLEJ WLEWAMY NA

patelnię na wysokość 2 cm i rozgrzewamy, aż na włożonej do niego drewnianej łyżce pojawią się pęcherzyki.

7

ANANASA OSĄCZAMY I

lekko obtaczamy w mące.

8

MACZAMY PORCJAMI W

cieście i smażymy w gorącym oleju około 2 minut z każdej strony na złoty kolor.

9

OSĄCZAMY NA PAPIERZE

kuchennym i posypujemy pozostałym cukrem pudrem.

10

KREM KOKOSOWY POSYPUJEMY

resztą wiórków kokosowych i podajemy z usmażonym ananasem.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

2505,6 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

626,4 kcal

🥑

Tłuszcz

17,4 g

🌾

Węglowodany

107 g

🥬

Błonnik

16,9 g

💪

Białko

16,9 g

Podobne przepisy

Ananas w cieście z kremem kokosowym - przepis, składniki, przygotowanie | tom-car24.com.pl