tom-car24.com.pl

Banoffee w słoiku • przepis • składniki • przygotowanie

Pyszny deser z masą krówkową, bananami i bitą śmietaną podany w słoiku! Idealny do zabrania na piknik lub jako przekąska po domowym obiedzie.

Banoffee w słoiku

Pyszny deser z masą krówkową, bananami i bitą śmietaną podany w słoiku! Idealny do zabrania na piknik lub jako przekąska po domowym obiedzie.

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 3
Poziom trudności
łatwy

Składniki

banan - 2 szt.
herbatniki - 50 g
masa krówkowa - 460 g
śmietana 30% - 150 g

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWANIE:
3 słoiczki 2 rękawy cukiernicze mikser
2.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Banany kroimy w plastry, śmietankę ubijamy na sztywno, a herbatniki kruszymy.
3.UBITĄ ŚMIETANKĘ I:
masę krówkową przekładamy do rękawów cukierniczych.
4.W SŁOICZKACH UKŁADAMY:
warstwami ciastka, ubitą śmietankę, masę krówkową i banany.
5.GOTOWY DESER PRZECHOWUJEMY:
w lodówce.
Banoffee w słoiku

Czas przygotowania

20 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 3

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWANIE

3 słoiczki 2 rękawy cukiernicze mikser

2

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Banany kroimy w plastry, śmietankę ubijamy na sztywno, a herbatniki kruszymy.

3

UBITĄ ŚMIETANKĘ I

masę krówkową przekładamy do rękawów cukierniczych.

4

W SŁOICZKACH UKŁADAMY

warstwami ciastka, ubitą śmietankę, masę krówkową i banany.

5

GOTOWY DESER PRZECHOWUJEMY

w lodówce.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

2315,6 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

2315,6 kcal

🥑

Tłuszcz

88,4 g

🌾

Węglowodany

345,1 g

🥬

Błonnik

10,4 g

💪

Białko

42 g

Podobne przepisy

Banoffee w słoiku - przepis, składniki, przygotowanie | tom-car24.com.pl