Bezglutenowe muffinki czekoladowe • przepis • składniki • przygotowanie
Oto przepis dla prawdziwych fanów czekolady. Szybkie w przygotowaniu, lekko wilgotne w środku i przepyszne. Idealnie sprawdzą się jako śniadanie (pierwsze i drugie) lub deser do popołudniowej kawy.

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
MIKSUJEMY MOKRE SKŁADNIKI
Do pojemnika miksującego dodajemy banan, miód, olej kokosowy i jajko. Składniki miksujemy, wykorzystując program„własne ustawienia” / czas: 45 sekund / prędkość: 6. Gotową masę zgarniamy ze ścianek naczynia.
DODAJEMY SUCHE SKŁADNIKI
Do masy w pojemniku dodajemy mąkę owsianą i ryżową, a także odżywkę białkową, kakao, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. Całość mieszamy, używając programu„własne ustawienia” / czas: 45 sekund / prędkość: 3.
ŁĄCZYMY CIASTO Z CZEKOLADĄ
Czekoladę kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy ją do ciasta. Całość ostatni raz mieszamy, wykorzystując program„własne ustawienia” / czas: 15 sekund / prędkość: 2.
PIECZEMY MUFFINKI
Ciasto przelewamy do formy na muffinki, mniej więcej do ¾ wysokości. Muffinki pieczemy przez ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C. Jemy wystudzone.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1607,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
268 kcal
Tłuszcz
15,4 g
Węglowodany
26,3 g
Błonnik
1,6 g
Białko
6,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Makaron z truskawkami
Charakterystyczny dla kuchni w stylu polskim makaron z truskawkami, twarogiem i śmietaną to dla wielu osób kulinarne wspomnienie z dzieciństwa. Koniecznie sprawdź, jaki przepis na to danie proponuje Paweł!

Tarta z borówkami
Szukasz pomysłu na lekki, letni deser? Zaskocz swoich gości naszym przepisem na niewiarygodnie pyszną i prostą tartę z borówkami. Czasem to, co najprostsze bywa najsmaczniejsze! Nie czekaj i wypróbuj nasz przepis już teraz.

Schab z pesto bazyliowym na bagietce
Schab przygotowany w tak oryginalny sposób zachwyci wszystkich smakiem i sposobem podania. Wykorzystaj przepis Karola i poszerz swoje menu o to wyjątkowe danie!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Nadziewane marchewki z ciasta francuskiego
Marchewki z ciasta francuskiego, wypełnione przepysznym nadzieniem z serka śmietankowego i wędzonego łososia. To niespotykany pomysł na przekąskę na Wielkanoc i nie tylko!

Puszyste bułeczki z sałatką
Puszyste, domowe bułeczki wypełnione sałatką z szynki i jajka to świetny pomysł na pyszne kanapki do szkoły, pracy lub na piknik.

Kurczak z sosem truskawkowym
Niezwykłe połączenie mięsa z sosem truskawkowo-winnym z pewnością zaskoczy Twoich gości. Danie idealne na wiosenne dni.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Placuszki z botwinki z dipem chrzanowym
Niewiele warzyw tak smakuje wiosną jak botwinka! Wypróbuj przepis Kingi na placuszki z młodymi buraczkami i przekonaj się, jak proste i smaczne może być gotowanie ze świeżych składników.

Sos śmietanowy – trafiony wybór do przeróżnych dań
Sos śmietanowy to idealny dodatek, który potrafi odmienić oblicze każdego dania, tworząc z niego istną ucztę smaków i aromatów. Kremowa konsystencja i delikatny smak czynią go świetnym dodatkiem do mięs, ryb, makaronów i warzyw. Przygotuj wraz z nami pyszny sos śmietanowy!

Quesadille z kurczakiem barbecue
Wybierz się w aromatyczną i pełną smaków podróż do Meksyku i przygotuj quesadille z kurczakiem, serem oraz odświeżającym dodatkiem kolendry i limonki.