tom-car24.com.pl

Chleb bezglutenowy z samych ziaren • przepis • składniki • przygotowanie

Wypróbuj przepis Kingi na wegański i bezglutenowy chleb z samych ziaren!

Chleb bezglutenowy z samych ziaren

Wypróbuj przepis Kingi na wegański i bezglutenowy chleb z samych ziaren!

Czas przygotowania
60 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 16
Poziom trudności
łatwy

Składniki

mąka kokosowa - 20 g
mąka migdałowa - 220 g
siemię lniane, mielone - 30 g
migdały - 55 g
napój sojowy - 185 ml
ocet jabłkowy - 1 łyżka
olej kokosowy - 65 g
orzech laskowy - 60 g
soda oczyszczona - 1,5 łyżeczki
sól - 0,5 łyżeczki
syrop klonowy - 10 g
woda - 9 łyżek
pestki dyni - 10 g
nasiona słonecznika - 4 łyżki
sezam biały - 1 łyżka
siemię lniane, całe - 1 łyżeczka

Instrukcje przygotowania

1.ŁĄCZYMY MOKRE SKŁADNIKI:
W osobnej misce łączymy mielone siemię lniane z wodą. W drugiej misce łączymy napój sojowy, ocet jabłkowy, roztopiony olej kokosowy i syrop klonowy. Na koniec dodajemy siemię lniane z wodą. Całą mokrą mieszankę dodajemy do suchych składników i razem miksujemy. Odstawiamy na kilka minut.
Chleb bezglutenowy z samych ziaren

Czas przygotowania

60 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 16

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

ŁĄCZYMY MOKRE SKŁADNIKI

W osobnej misce łączymy mielone siemię lniane z wodą. W drugiej misce łączymy napój sojowy, ocet jabłkowy, roztopiony olej kokosowy i syrop klonowy. Na koniec dodajemy siemię lniane z wodą. Całą mokrą mieszankę dodajemy do suchych składników i razem miksujemy. Odstawiamy na kilka minut.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

3858,4 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

241,2 kcal

🥑

Tłuszcz

20,3 g

🌾

Węglowodany

8,3 g

🥬

Błonnik

3,3 g

💪

Białko

7,6 g

Podobne przepisy