Croissanty z truskawkami i serem brie • przepis • składniki • przygotowanie
Lubisz niezwykłe połączenia smaków? Jeśli tak, ta pyszna kanapka z croissantów będzie dla Ciebie idealna! Koniecznie spróbuj kanapek z serem brie i truskawkami we francuskim stylu.

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Ser i truskawki kroimy w plastry.
KOMPONUJEMY KANAPKI
Croissanty przekrawamy na pół i dolne połówki smarujemy masłem. Następnie wykładamy na nie szpinak, ser i truskawki. Tak przygotowane rogaliki skrapiamy kremem balsamicznym i przykrywamy górnymi połówkami croissantów.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1088,3 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
544,2 kcal
Tłuszcz
34,3 g
Węglowodany
42,8 g
Błonnik
2,8 g
Białko
15,9 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Eskalopki w cieście ze śliwkami
Dla tych, którzy lubią "chrupiące" dania - eskalopki w delikatnym francuskim cieście posypane suszonymi śliwkami.

Przekąski sylwestrowe Okrasy
Sekretem udanego przyjęcia jest dobre jedzenie. Skorzystajcie z pomysłów Okrasy na przekąski sylwestrowe!

Ciastka francuskie z jabłkami
Deser z chrupiącego ciasta francuskiego z miękkim jabłkowym nadzieniem, inspirowany kuchnią Włoch – oto propozycja Pawła na pyszną, domową przekąskę!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Nadziewane marchewki z ciasta francuskiego
Marchewki z ciasta francuskiego, wypełnione przepysznym nadzieniem z serka śmietankowego i wędzonego łososia. To niespotykany pomysł na przekąskę na Wielkanoc i nie tylko!

Deser z mango i jogurtem greckim
Niezwykle szybki w przygotowaniu deser z mango i kremem z dodatkiem jogurtu greckiego. Sprawdź, jak smakuje takie połączenie!

Krem ziemniaczany z kurkami
Krem ziemniaczany, który dzięki dodatkowi kurek smakuje jak koniec lata. Prosty, pyszny, lekko rozgrzewający i wykorzystujący sezonowe produkty. Jednym słowem: idealny!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Duszone buraczki do obiadu
Duszone buraczki to pyszny i często spotykany dodatek do obiadów, zwłaszcza tych podawanych z ziemniakami i mięsem. Sprawdź, jak szybko można je przygotować!

Pieczone gruszki z nadzieniem i bezą
Soczysta gruszka, żurawinowe nadzienie i chrupiąca beza – walentynkowy deser gotowy! Przygotuj go według przepisu Pawła dla tej najbliższej osoby.

Sałatka z jabłkiem i granatem
Lekka i orzeźwiająca sałatka, którą przygotujesz w 20 minut! Jabłko, granat, pyszny sos winegret i aromatyczny ser sałatkowy – to idealne połączenie, któremu się nie oprzesz.