tom-car24.com.pl

Kolorowe pasty kanapkowe • przepis • składniki • przygotowanie

Dzięki temu przepisowi Twoje kanapki zawsze będą kolorowe i apetyczne! Wybieraj spośród past – z burakiem, łososiem, pieczoną rybą i suszonymi pomidorami

Kolorowe pasty kanapkowe

Dzięki temu przepisowi Twoje kanapki zawsze będą kolorowe i apetyczne! Wybieraj spośród past – z burakiem, łososiem, pieczoną rybą i suszonymi pomidorami

Czas przygotowania
25 min
Liczba porcji
Poziom trudności
łatwy

Składniki

rzodkiewka - 3 szt.
burak - 1 szt.
ser twaróg półtłusty - 150 g
awokado - 1 szt.
limonka - 1 szt.
łosoś wędzony - 60 g
serek śmietankowy - 4 łyżki
świeży koperek - 2 łyżki
chleb razowy - 120 g
dorsz filet - 150 g
marchew - 1 szt.
cytryna - 0,5 szt.
oliwa z oliwek - 3 łyżki
szczypior cebuli - 6 g
oliwki zielone - 45 g
bagietka - 1 szt.
pomidor suszony - 2 szt.
ser kozi - 100 g
miód - 1 łyżeczka
morele suszone - 90 g
rukola - 20 g
krakersy - 90 g
sól - 1 szczypta
pieprz czarny - 1 szczypta
orzech włoski - 30 g

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTUJ TARKĘ PIEKARNIK:
rozgrzany do temperatury 180°C Pasta z buraczka i rzodkiewek Buraka owijamy folią aluminiową i pieczemy do miękkości, w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.
2.NASTĘPNIE STUDZIMY GO:
i obieramy.
3.ŁĄCZYMY RZODKIEWKĘ POKROJONĄ:
w półplasterki, 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku i suszone pomidory oraz buraka pokrojonego w kostkę.
4.MIESZAMY Z:
twarogiem.
5.DOPRAWIAMY DO SMAKU:
solą i pieprzem.
6.BAGIETKĘ KROIMY NA:
kromki, nakładamy pastę i ozdabiamy plasterkami rzodkiewki.
7.PASTA Z AWOKADO:
i wędzonego łososia Miękkie awokado obieramy, kroimy w cząstki, wrzucamy do miseczki i rozgniatamy widelcem.
8.SKRAPIAMY SOKIEM Z:
limonki.
9.DODAJEMY DROBNO POKROJONEGO:
łososia oraz serek i mieszamy.
10.DOPRAWIAMY KOPERKIEM ORAZ:
solą i pieprzem do smaku.
11.PASTĘ SERWUJEMY Z:
razowym pieczywem.
12.PASTA Z PIECZONEGO:
dorsza Dorsza umieszczamy w naczyniu żaroodpornym.
13.SMARUJEMY OLIWĄ, DOPRAWIAMY:
solą i pieprzem.
14.PIECZEMY DO MIĘKKOŚCI:
w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.
15.NASTĘPNIE DORSZA ROZDRABNIAMY:
widelcem.
16.DODAJEMY UGOTOWANĄ I:
startą na tarce o grubych oczkach marchewkę, 2 łyżki posiekanego szczypiorku i 1 łyżkę drobno pokrojonych oliwek.
17.DOLEWAMY SOK Z:
cytryny oraz oliwę z oliwek, mieszamy.
18.DOPRAWIAMY DO SMAKU:
solą i pieprzem.
19.BAGIETKĘ KROIMY NA:
kromki, nakładamy pastę.
20.KILKA OLIWEK KROIMY:
w plasterki i dekorujemy nimi kanapki.
21.PASTA Z KOZIEGO:
sera z suszonymi pomidorami 2 łyżki posiekanej rukoli, 2 łyżki drobno pokrojonych suszonych pomidorów i 1 łyżeczkę posiekanych moreli mieszamy razem z kozim serkiem.
22.DOPRAWIAMY DO SMAKU:
solą, pieprzem oraz miodem.
23.PASTĘ NAKŁADAMY NA:
krakersy i ozdabiamy połówkami orzechów.
24.RYBY I OWOCE:
morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. WWW.MSC.ORG/PL:
Kolorowe pasty kanapkowe

Czas przygotowania

25 min

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTUJ TARKĘ PIEKARNIK

rozgrzany do temperatury 180°C Pasta z buraczka i rzodkiewek Buraka owijamy folią aluminiową i pieczemy do miękkości, w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.

2

NASTĘPNIE STUDZIMY GO

i obieramy.

3

ŁĄCZYMY RZODKIEWKĘ POKROJONĄ

w półplasterki, 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku i suszone pomidory oraz buraka pokrojonego w kostkę.

4

MIESZAMY Z

twarogiem.

5

DOPRAWIAMY DO SMAKU

solą i pieprzem.

6

BAGIETKĘ KROIMY NA

kromki, nakładamy pastę i ozdabiamy plasterkami rzodkiewki.

7

PASTA Z AWOKADO

i wędzonego łososia Miękkie awokado obieramy, kroimy w cząstki, wrzucamy do miseczki i rozgniatamy widelcem.

8

SKRAPIAMY SOKIEM Z

limonki.

9

DODAJEMY DROBNO POKROJONEGO

łososia oraz serek i mieszamy.

10

DOPRAWIAMY KOPERKIEM ORAZ

solą i pieprzem do smaku.

11

PASTĘ SERWUJEMY Z

razowym pieczywem.

12

PASTA Z PIECZONEGO

dorsza Dorsza umieszczamy w naczyniu żaroodpornym.

13

SMARUJEMY OLIWĄ, DOPRAWIAMY

solą i pieprzem.

14

PIECZEMY DO MIĘKKOŚCI

w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.

15

NASTĘPNIE DORSZA ROZDRABNIAMY

widelcem.

16

DODAJEMY UGOTOWANĄ I

startą na tarce o grubych oczkach marchewkę, 2 łyżki posiekanego szczypiorku i 1 łyżkę drobno pokrojonych oliwek.

17

DOLEWAMY SOK Z

cytryny oraz oliwę z oliwek, mieszamy.

18

DOPRAWIAMY DO SMAKU

solą i pieprzem.

19

BAGIETKĘ KROIMY NA

kromki, nakładamy pastę.

20

KILKA OLIWEK KROIMY

w plasterki i dekorujemy nimi kanapki.

21

PASTA Z KOZIEGO

sera z suszonymi pomidorami 2 łyżki posiekanej rukoli, 2 łyżki drobno pokrojonych suszonych pomidorów i 1 łyżeczkę posiekanych moreli mieszamy razem z kozim serkiem.

22

DOPRAWIAMY DO SMAKU

solą, pieprzem oraz miodem.

23

PASTĘ NAKŁADAMY NA

krakersy i ozdabiamy połówkami orzechów.

24

RYBY I OWOCE

morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. WWW.MSC.ORG/PL:

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

3508,7 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

3508,7 kcal

🥑

Tłuszcz

151,3 g

🌾

Węglowodany

421,7 g

🥬

Błonnik

147,6 g

💪

Białko

147,6 g

Podobne przepisy