tom-car24.com.pl

Domowe nachosy wg Lacha • przepis • składniki • przygotowanie

Przerwa w meczu? To świetny czas, by przygotować domowe nachosy według przepisu Lacha. Uwaga, podobnie jak w grze o najwyższą stawkę, może być ostro! Przekonaj się, jakie to pyszne i proste!

Domowe nachosy wg Lacha

Przerwa w meczu? To świetny czas, by przygotować domowe nachosy według przepisu Lacha. Uwaga, podobnie jak w grze o najwyższą stawkę, może być ostro! Przekonaj się, jakie to pyszne i proste!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

tortilla - 3 szt.
mozzarella, tarta - 40 g
papryczka jalapeno - 40 g
fasola czerwona z puszki - 800 g
awokado - 200 g
kolendra świeża - 1 garść

Instrukcje przygotowania

1.KROIMY TORTILLE:
Placki tortilli kroimy na 8 małych trójkątów (najpierw na pół, potem znowu na pół i jeszcze raz na pół).
2.PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI:
Fasolę odcedzamy na sitku (można też przepłukać ją wodą). Awokado obieramy, wyjmujemy pestkę i kroimy miąższ w kostkę. Papryczkę jalapeño również kroimy w kostkę. Kolendrę grubo siekamy.
3.PRZYGOTOWUJEMY NACHOSY:
Pokrojone tortille przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i podpiekamy je w piekarniku przez około 5 minut, aż lekko się zarumienią.
4.PRZYGOTOWUJEMY FARSZ:
Do naczyń żaroodpornych wkładamy fasolę, awokado i papryczkę jalapeño. Następnie wtykamy w nie podpieczone nachosy i całość posypujemy wiórkami mozzarelli.
5.PIECZEMY DANIE:
Całość pieczemy przez około 3 minut, do momentu, gdy mozzarella się rozpuści.
6.PODAJEMY DANIE:
Wyciągamy danie z piekarnika i posypujemy posiekaną kolendrą.
Domowe nachosy wg Lacha

Czas przygotowania

20 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

KROIMY TORTILLE

Placki tortilli kroimy na 8 małych trójkątów (najpierw na pół, potem znowu na pół i jeszcze raz na pół).

2

PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI

Fasolę odcedzamy na sitku (można też przepłukać ją wodą). Awokado obieramy, wyjmujemy pestkę i kroimy miąższ w kostkę. Papryczkę jalapeño również kroimy w kostkę. Kolendrę grubo siekamy.

3

PRZYGOTOWUJEMY NACHOSY

Pokrojone tortille przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i podpiekamy je w piekarniku przez około 5 minut, aż lekko się zarumienią.

4

PRZYGOTOWUJEMY FARSZ

Do naczyń żaroodpornych wkładamy fasolę, awokado i papryczkę jalapeño. Następnie wtykamy w nie podpieczone nachosy i całość posypujemy wiórkami mozzarelli.

5

PIECZEMY DANIE

Całość pieczemy przez około 3 minut, do momentu, gdy mozzarella się rozpuści.

6

PODAJEMY DANIE

Wyciągamy danie z piekarnika i posypujemy posiekaną kolendrą.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1674,5 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

418,6 kcal

🥑

Tłuszcz

12,5 g

🌾

Węglowodany

59,3 g

🥬

Błonnik

12,2 g

💪

Białko

18,1 g

Podobne przepisy

Domowe nachosy wg Lacha - przepis, składniki, przygotowanie | tom-car24.com.pl