tom-car24.com.pl

Hummus z pająkami z ciasta francuskiego • przepis • składniki • przygotowanie

Efektowna i pyszna przekąska na imprezę na halloween lub na inną okazję – dwa rodzaje hummusu z uroczymi pająkami z ciasta francuskiego. Prosty przepis, a rezultat zachwyca wyglądem i smakiem.

Hummus z pająkami z ciasta francuskiego

Efektowna i pyszna przekąska na imprezę na halloween lub na inną okazję – dwa rodzaje hummusu z uroczymi pająkami z ciasta francuskiego. Prosty przepis, a rezultat zachwyca wyglądem i smakiem.

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 5
Poziom trudności
łatwy

Składniki

oliwa z oliwek - 3 łyżki
ciecierzyca konserwowa - 400 g
pasta sezamowa tahini - 2 łyżki
sok z cytryny - 20 ml
ząbek czosnku - 2 szt.
pomidory suszone w oleju - 7 szt.
olej po suszonych pomidorach - 3 łyżki
sól -
pieprz czarny -
ciasto francuskie - 1 płat
żółtka jaj - 1 szt.
mleko - 1 łyżka
pieprz czarny, ziarnisty -
sezam czarny -
sezam biały -

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY HUMMUSY:
Najpierw klasyczny. Do blendera przekładamy odsączoną ciecierzycę, tahini, sok z cytryny, czosnek, oliwę, sól i pieprz. Miksujemy na gładką, kremową pastę. W razie potrzeby dodajemy odrobinę wody, aby uzyskać aksamitną konsystencję.
2.FORMUJEMY PAJĄKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO:
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na.
3.PIECZEMY PAJĄKI:
Kokilki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
4.PODAJEMY PRZEKĄSKĘ:
Gotowy hummus przekładamy do miski. Możemy skropić go oliwą i posypać papryką w proszku.
Hummus z pająkami z ciasta francuskiego

Czas przygotowania

20 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 5

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY HUMMUSY

Najpierw klasyczny. Do blendera przekładamy odsączoną ciecierzycę, tahini, sok z cytryny, czosnek, oliwę, sól i pieprz. Miksujemy na gładką, kremową pastę. W razie potrzeby dodajemy odrobinę wody, aby uzyskać aksamitną konsystencję.

2

FORMUJEMY PAJĄKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na.

3

PIECZEMY PAJĄKI

Kokilki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

4

PODAJEMY PRZEKĄSKĘ

Gotowy hummus przekładamy do miski. Możemy skropić go oliwą i posypać papryką w proszku.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

2501,9 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

500,4 kcal

🥑

Tłuszcz

27,6 g

🌾

Węglowodany

48,5 g

🥬

Błonnik

10,7 g

💪

Białko

15,5 g

Podobne przepisy

Hummus z pająkami z ciasta francuskiego - przepis, składniki, przygotowanie | tom-car24.com.pl