tom-car24.com.pl

Kalmary w sosie pomidorowym • przepis • składniki • przygotowanie

Z owoców morza możesz przygotować łatwy i szybki obiad! Spróbuj kalmarów z makaronem w pomidorowym sosie!

Kalmary w sosie pomidorowym

Z owoców morza możesz przygotować łatwy i szybki obiad! Spróbuj kalmarów z makaronem w pomidorowym sosie!

Czas przygotowania
45 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

cebula czerwona - 1 szt.
cukier - 1 szczypta
cytryna - 1 szt.
oliwki czarne - 10 szt.
pieprz czarny - 1 szczypta
pomidor czerwony - 4 szt.
oliwa z oliwek - 3 łyżki
papryka wędzona mielona - 1 szczypta
natka pietruszki - 20 g
rozmaryn świeży - 8 g
sól - 1 szczypta
wino białe - 250 ml
makaron farfalle - 300 g
passata pomidorowa - 250 ml
ząbek czosnku - 3 szt.
kalmar filet, mrożony - 500 g

Instrukcje przygotowania

1.KROIMY KALMARY:
Kalmary rozmrażamy, a następnie kroimy w małe krążki. Makaron gotujemy al dente, zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
Kalmary w sosie pomidorowym

Czas przygotowania

45 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

KROIMY KALMARY

Kalmary rozmrażamy, a następnie kroimy w małe krążki. Makaron gotujemy al dente, zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

2774,4 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

693,6 kcal

🥑

Tłuszcz

9 g

🌾

Węglowodany

73 g

🥬

Błonnik

24 g

💪

Białko

24 g

Podobne przepisy