Kanapka drwalska • przepis • składniki • przygotowanie
Kanapka w rozmiarze XL – chleb drwala, kiełbasa i ser gouda są w stanie zaspokoić nawet największy wilczy apetyt.

Czas przygotowania
5 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE 1.
PRZEKRAWAMY CHLEB WZDŁUŻ,: smarujemy masłem.
MYJEMY I OSUSZAMY
majeranek.
KROIMY W PLASTRY
kiełbasę myśliwską, paprykę konserwową oraz korniszony.
NA CHLEB NAKŁADAMY
po kolei: ser Gouda w plastrach, kiełbasę myśliwską, paprykę konserwową i pokrojone w plastry korniszony.
CAŁOŚĆ DEKORUJEMY ŚWIEŻYM
majerankiem.
CHLEB DRWALSKI BOCHENEK
pełen natury!
WYŚMIENITY CHLEB Z
dodatkiem mąki żytniej; z idealnie chrupiącą skórką, pod którą kryją się ziarna słonecznika, siemię lniane i soja.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
902,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
451,1 kcal
Tłuszcz
22,8 g
Węglowodany
38,1 g
Błonnik
24,9 g
Białko
24,9 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Kiszone buraki z anyżem i goździkami
Kiszone buraki z korzennymi przyprawami i imbirem to pyszny i rozgrzewający dodatek do obiadu.

Kruche miodowe ciasteczka
Miód gryczany to doskonała podstawa słodkich, kruchych ciasteczek. Poznaj przepis Pawła Małeckiego!

Ptysie ze śliwkami i kremem waniliowym
Ptysie z kruchego ciasta nadziewane karmelizowanymi śliwkami i kremem o smaku białej czekolady i wanilii, czyli idealny deser. Wypróbuj ten przepis i przekonaj się, jakie są pyszne!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Makaron chow mein z woka
Szybki sposób na azjatyckie danie – makaron chow mein z sosem curry, polędwicą wołową i mieszanką chińskich warzyw. Wypróbuj przepis Kingi Paruzel.

Sałatka caprese z nektarynek i łososia
Wypróbuj naszą wersję sałatki caprese z nektarynkami i łososiem. To połączenie smakuje wyśmienicie!

Pasta kokosowa na słodko
Pyszna pasta z wiórków kokosowych i białej czekolady – idealna na kanapki lub do nadziewania naleśników.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Grillowana karkówka po myśliwsku
Karkówka najlepiej smakuje z grilla. Przyrządź nietypową marynatę i ciesz się doskonałym smakiem!

Quiche lorraine
Słynna wytrawna tarta znana też jako placek lotaryński. Kruchy spód wypełniony masą z boczkiem i cebulą smakuje każdemu.

Pierogi ze szpinakiem i serem
Pierogi to bez wątpienia jedno z najbardziej popularnych i najpyszniejszych dań kuchni polskiej i wschodniej. Elastyczne, delikatne ciasto nadziewane jest różnymi rodzajami nadzienia — od słodkich aż po wytrawne. Jednym z ciekawszych połączeń smakowych są pierogi ze szpinakiem i serem. W tym artykule zdradzimy Ci przepis na pyszne, aromatyczne pierogi szpinakowe z twarogiem i odrobiną sera feta.