Makaron z kiełbasą i fasolą (one-pot) • przepis • składniki • przygotowanie
Sycący jednogarnkowy makaron z kiełbasą i fasolą, który sprawdzi się jako posiłek w chłodny dzień. Koniecznie sprawdź, jak prosto i przyjemnie go przygotować.

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE WARZYW
Natkę pietruszki umyć, osuszyć, oberwać listki i włożyć je do pojemnika miksującego.Rozdrabniać (z zatkniętą miarką), ustawiwszy 8 sekund/prędkość 6, następnie przełożyć do innego naczynia.
PODSMAŻANIE KIEŁBASY
Kiełbasę wycisnąć z osłonki, rozdrobnić widelcem, włożyć do pojemnika miksującego i smażyć (bez miarki), ustawiwszy programprzypiekanie/3 minuty.
GOTOWANIE I PODANIE MAKARONU
Do pojemnika wrzucić makaron i zalać wszystko gorącym bulionem drobiowym. Gotować (bez miarki), ustawiwszyobroty w lewo/czas podany na opakowaniu makaronu/110°C/prędkość 1. Jako ochronę przed pryskaniem umieścić na pojemniku wkład do gotowania. Sprawdzić, czy kluski są już ugotowane, jeśli trzeba, gotować potrawę o 2 minuty dłużej.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2510,1 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
627,5 kcal
Tłuszcz
30,8 g
Węglowodany
56,5 g
Błonnik
5,9 g
Białko
31,7 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Szparagi w panierce i zapiekane młode ziemniaki
Kwintesencja wczesnego lata: szparagi i młode ziemniaki, tym razem w duecie! Przygotuj szybkie i proste szparagi w panierce parmezanowej i ciesz się krótkim sezonem na nowalijki.

Domek z piernika
Pomysł na dekorację świąteczną lub słodki upominek - przygotuj domek z piernika udekorowany szpryc glazurą!

Pesto z rukoli
Pesto z rukoli to jeden z niezwykle pysznych wariantów klasycznego pesto alla Genovese. Wymiana delikatnej bazylii na intensywną, lekko pikantną rukolę dodaje pesto charakteru, czyniąc je idealnym dodatkiem do wielu potraw. Jak przygotować pyszne pesto na bazie rukoli? Poznaj nasz przepis!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Zielony shake z bananem, szpinakiem i awokado
Owoce i warzywa łączą się w zielonym shake’u Pawła, by dostarczyć Ci wyjątkowych wrażeń smakowych. Przygotuj go na bazie napoju ryżowego i ciesz się pożywną przekąską w płynie o dowolnej porze dnia!

Sos koperkowy
Wyjątkowo prosty i aromatyczny sos koperkowy, który świetnie nadaje się do ryb, delikatnych pulpecików drobiowych lub ich wegetariańskich odpowiedników.

Cytrynowe kotlety z kaszy bulgur
Tradycyjne danie w nowoczesnym wydaniu? Podejdź do kotletów w nowy sposób i wykorzystaj w nich kaszę bulgur oraz cytrynę, które nadadzą im wyjątkowy smak!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Rollsy z warzywami i sosem orzechowym
Te proste rollsy ze świeżych warzyw świetnie sprawdzą się jako przekąska lub lekki posiłek. Dodatek kremowego sosu z orzeszków ziemnych sprawia, że całość smakuje obłędnie.

Crostini z szynką i brzoskwiniami
Chrupiące, złociste grzanki ze smakowitymi dodatkami – przekąska, która sprawdzi się na każdym przyjęciu.

Smażony żółty ser z sosem tatarskim
Z wierzchu – wspaniale chrupie, w środku – skrywa miękkie, ciągnące się wnętrze! Smażony ser Karola podasz z wyrazistym sosem tatarskim jako idealną przekąskę!