tom-car24.com.pl

Ostra zupa rybna z ryżem • przepis • składniki • przygotowanie

Błyskawiczna w przygotowaniu propozycja dla wszystkich fanów orientalnych smaków – zupa z kawałkami ryby i ryżem.

Ostra zupa rybna z ryżem

Błyskawiczna w przygotowaniu propozycja dla wszystkich fanów orientalnych smaków – zupa z kawałkami ryby i ryżem.

Czas przygotowania
35 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

bulion warzywny - 1 l
cebula dymka - 1 szt.
panga filet - 250 g
imbir świeży - 15 g
pieczarka - 150 g
ryż jaśminowy - 100 g
sambal oelek - 1 łyżeczka
sok z limonki - 20 ml
sos sojowy - 20 g
sól jodowana - 1 szczypta
szczypior cebuli - 6 g

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ FILETY:
pangi wyjmij z zamrażalnika z wyprzedzeniem, by całkowicie się rozmroziły.
2.PRZYGOTOWANIE RYŻ WRZUCIĆ:
do 200 ml wrzącej, osolonej wody i gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 10-15 minut.
3.PIECZARKI OCZYŚCIĆ I:
pokroić w bardzo cienkie plasterki.
4.IMBIR OBRAĆ, POKROIĆ:
w cienkie paski.
5.DYMKI OCZYŚCIĆ I:
pokroić w krążki.
6.RYBĘ UMYĆ, OSUSZYĆ:
i pokroić w grubą kostkę.
7.BULION DOPROWADZIĆ DO:
wrzenia.
8.DODAĆ PRZYGOTOWANE SKŁADNIKI:
(oprócz ryżu) i gotować w bulionie przez 5 minut.
9.PRZYPRAWIĆ NA OSTRO:
sosem sojowym, solą, sokiem z limonki i sambal oelek.
10.RYŻ PRZEŁOŻYĆ DO:
4 miseczek, zalać zupą i udekorować źdźbłami szczypiorku.
Ostra zupa rybna z ryżem

Czas przygotowania

35 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ FILETY

pangi wyjmij z zamrażalnika z wyprzedzeniem, by całkowicie się rozmroziły.

2

PRZYGOTOWANIE RYŻ WRZUCIĆ

do 200 ml wrzącej, osolonej wody i gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 10-15 minut.

3

PIECZARKI OCZYŚCIĆ I

pokroić w bardzo cienkie plasterki.

4

IMBIR OBRAĆ, POKROIĆ

w cienkie paski.

5

DYMKI OCZYŚCIĆ I

pokroić w krążki.

6

RYBĘ UMYĆ, OSUSZYĆ

i pokroić w grubą kostkę.

7

BULION DOPROWADZIĆ DO

wrzenia.

8

DODAĆ PRZYGOTOWANE SKŁADNIKI

(oprócz ryżu) i gotować w bulionie przez 5 minut.

9

PRZYPRAWIĆ NA OSTRO

sosem sojowym, solą, sokiem z limonki i sambal oelek.

10

RYŻ PRZEŁOŻYĆ DO

4 miseczek, zalać zupą i udekorować źdźbłami szczypiorku.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

670,8 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

167,7 kcal

🥑

Tłuszcz

1,2 g

🌾

Węglowodany

25,7 g

🥬

Błonnik

14,6 g

💪

Białko

14,6 g

Podobne przepisy