tom-car24.com.pl

Seler naciowy z serkiem pesto i kabanosami • przepis • składniki • przygotowanie

Gdy na stole pojawiają się te przekąski, można sobie zdrowo pochrupać! Seler naciowy wypełniony kremowym serkiem pesto i kabanosami to prosty sposób na efektowne zapełnienie imprezowego stołu.

Seler naciowy z serkiem pesto i kabanosami

Gdy na stole pojawiają się te przekąski, można sobie zdrowo pochrupać! Seler naciowy wypełniony kremowym serkiem pesto i kabanosami to prosty sposób na efektowne zapełnienie imprezowego stołu.

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 8
Poziom trudności
łatwy

Składniki

kabanos - 120 g
ser kozi - 200 g
pistacje - 30 g
seler naciowy - 1 szt.
szczypior cebuli - 24 g
pesto - 2 łyżki

Instrukcje przygotowania

1.KROIMY SKŁADNIKI:
Seler naciowy myjemy. Kabanosy i seler kroimy na 10-centymetrowe kawałki. Pistacje wyjmujemy z łupinek, rozcieramy w dłoniach, pozbawiając skórek i siekamy.
2.PRZYGOTOWUJEMY SEREK O SMAKU PESTO:
Serek kozi mieszamy z pesto i posiekanymi wcześniej pistacjami.
3.PODAJEMY PRZEKĄSKI:
Na każdy kawałek selera nakładamy serek oraz kawałek kabanosa. Przewiązujemy szczypiorkiem.
Seler naciowy z serkiem pesto i kabanosami

Czas przygotowania

15 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 8

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

KROIMY SKŁADNIKI

Seler naciowy myjemy. Kabanosy i seler kroimy na 10-centymetrowe kawałki. Pistacje wyjmujemy z łupinek, rozcieramy w dłoniach, pozbawiając skórek i siekamy.

2

PRZYGOTOWUJEMY SEREK O SMAKU PESTO

Serek kozi mieszamy z pesto i posiekanymi wcześniej pistacjami.

3

PODAJEMY PRZEKĄSKI

Na każdy kawałek selera nakładamy serek oraz kawałek kabanosa. Przewiązujemy szczypiorkiem.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1359,5 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

169,9 kcal

🥑

Tłuszcz

14,1 g

🌾

Węglowodany

2 g

🥬

Błonnik

0,5 g

💪

Białko

8,4 g

Podobne przepisy