tom-car24.com.pl

Tarta proteinowa z siedmiu składników • przepis • składniki • przygotowanie

Pyszne ciasto z kilku składników, które jest pełne owoców i… protein! To świetny pomysł na deser w wersji trochę bardziej fit. Koniecznie wypróbujcie ten przepis!

Tarta proteinowa z siedmiu składników

Pyszne ciasto z kilku składników, które jest pełne owoców i… protein! To świetny pomysł na deser w wersji trochę bardziej fit. Koniecznie wypróbujcie ten przepis!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 8
Poziom trudności
łatwy

Składniki

waniliowy pudding proteinowy - 200 g
malinowy serek proteinowy - 400 g
jajko - 3 szt.
mąka pszenna - 50 g
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
borówki - 250 g
malina - 50 g

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY CIASTO:
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Pudding waniliowy i połowę serka malinowego przekładamy do dużej miski. Następnie dodajemy do niej jajka, mąkę i proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy, po czym blendujemy na gładką masę.
2.PIECZEMY CIASTO:
Z papieru do pieczenia wycinamy okrąg odpowiadający wielkości formy do tarty i układamy go na jej dnie. Na tak przygotowaną blachę wylewamy ciasto i na jego powierzchni układamy 200 g borówek. Pieczemy przez ok. 30 minut w temperaturze 165°C. Gotowe ciasto studzimy.
3.DEKORUJEMY CIASTO:
Wystudzone ciasto dekorujemy drugą połową serka malinowego, wyciskając rozetki z rękawa cukierniczego. Następnie między rozetki kremu dodajemy pozostałe świeże owoce i podajemy.
Tarta proteinowa z siedmiu składników

Czas przygotowania

20 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 8

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY CIASTO

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Pudding waniliowy i połowę serka malinowego przekładamy do dużej miski. Następnie dodajemy do niej jajka, mąkę i proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy, po czym blendujemy na gładką masę.

2

PIECZEMY CIASTO

Z papieru do pieczenia wycinamy okrąg odpowiadający wielkości formy do tarty i układamy go na jej dnie. Na tak przygotowaną blachę wylewamy ciasto i na jego powierzchni układamy 200 g borówek. Pieczemy przez ok. 30 minut w temperaturze 165°C. Gotowe ciasto studzimy.

3

DEKORUJEMY CIASTO

Wystudzone ciasto dekorujemy drugą połową serka malinowego, wyciskając rozetki z rękawa cukierniczego. Następnie między rozetki kremu dodajemy pozostałe świeże owoce i podajemy.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

990,4 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

123,8 kcal

🥑

Tłuszcz

2,4 g

🌾

Węglowodany

12,9 g

🥬

Błonnik

1,2 g

💪

Białko

12 g

Podobne przepisy

Tarta proteinowa z siedmiu składników - przepis, składniki, przygotowanie | tom-car24.com.pl