Tosty z pastą z tuńczyka i dodatkami • przepis • składniki • przygotowanie
Cztery tosty w czterech wyjątkowych odsłonach! Spróbuj, a już nigdy nie powiesz, że to banalne danie!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
ŁĄCZYMY SKŁADNIKI NA PASTĘ Z TUŃCZYKA
Tuńczyka odcedzamy z zalewy na sitku. Przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę ogórki kiszone i czerwoną cebulę, posiekany na drobno szczypiorek, musztardę francuską, jogurt grecki, sól i pieprz. Mieszamy.
PODSMAŻAMY KROMKI CHLEBA
Odkrawamy 4 kromki chleba i podsmażamy je na patelni z dodatkiem oliwy. Smażymy z każdej strony ok. 3 minut. Po przewróceniu na drugą stronę skrapiamy dodatkowo oliwą.
PODSMAŻAMY CHORIZO
Pokrojone w plasterki chorizo podsmażamy ok. 7 minut na osobnej patelni z dodatkiem oliwy.
UKŁADAMY PASTĘ Z TUŃCZYKA I DODATKI NA CHLEBIE
Na każdą kromkę chleba wykładamy 2 łyżki pasty tuńczykowej oraz dodatki (na każdą kromkę inne): podsmażone chorizo, paprykę grillowaną, serca karczochów przekrojone na pół, zielone oliwki.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1752,3 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
438,1 kcal
Tłuszcz
32,1 g
Węglowodany
19,3 g
Błonnik
8,2 g
Białko
20,8 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Hiszpańskie ciasto czekoladowe z pomarańczą
Wyrazisty, kakaowy smak i aromat świeżych pomarańczy. Ten smakowity wypiek inspirowany kuchnią Hiszpanii zasmakuje każdemu!

Patatas bravas z chorizo
Przystawka, o której słyszeli w całej Hiszpanii, czyli patatas bravas! Według przepisu Kingu podane z aromatycznym chorizo, które wzbogaca danie o dodatkowe, jeszcze ostrzejsze nuty.

Goxua, czyli deser w stylu hiszpańskim na bogato
Wyjątkowy deser na wyjątkowe okazje! Pyszny krem z dodatkiem skórki cytryny i wanilii, przekładany biszkoptami nasączonymi ponczem rumowym. Koniecznie sprawdź, jak smakuje ten naprawdę bogaty deser!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Suflety z serem munster
Suflety z beszamelowo-serowym sosem to świetny pomysł na pyszne sobotnie śniadanie. Intensywny aromat sera munster nadaje im wyjątkowy smak i aromat. Wypróbuj koniecznie!

Sałatka z kwiatem bananowca
Lubisz próbować nowych, egzotycznych smaków? Zobacz, jak przygotować sałatkę z kwiatem bananowca!

Smażona wieprzowina z czosnkiem, szpinakiem i ciecierzycą
Nietypowy pomysł na danie z wieprzowiną - smażona ze szpinakiem i podawana z sycącą ciecierzycą.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Sałatka z pomelo
Zaskakująca sałatka zawierająca cytrusy? Najlepsza będzie taka z orzeźwiającym pomelo, słodkimi płatkami kokosa i chrupiącymi orzeszkami ziemnymi.

Sernik tutti frutti
Sernik tutti frutti, czyli pełen różnych owoców: truskawek, winogron, banana, brzoskwiń i borówek. Dzięki tej różnorodności dla każdego znajdzie się coś dobrego, a do tego to wszystko bez pieczenia!

Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
Pyszne ciasto, które jest kwintesencją lata, teraz w wersji bez pieczenia! Delikatny spód z herbatników, puszysty krem z serka mascarpone i warstwa malinowej galaretki pełnej owoców. Zobacz, jak prosto zrobić to ciasto.