Truskawkowo-ogórkowy lassi • przepis • składniki • przygotowanie
Lassi nie musi być tylko z mango. Rozsmakuj się w orzeźwiającej wersji z truskawkami i ogórkiem.

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
MIKSUJEMY SKŁADNIKI
Ogórka obieramy i kroimy w grubą kostkę. Truskawki myjemy i szypułkujemy. 6 małych truskawek odkładamy do przybrania. Truskawki, ogórka, cukier waniliowy, jogurt, mleko i kruszony lód dokładnie miksujemy. Doprawiamy do smaku cukrem według uznania.
DEKORUJEMY LASSI
Lassi rozlewamy do 6 szklanek i zalewamy schłodzoną wodą mineralną. Posypujemy odrobiną kardamonu i dekorujemy pozostałymi truskawkami.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
482,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
80,4 kcal
Tłuszcz
2 g
Węglowodany
10,5 g
Błonnik
5,6 g
Białko
5,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Magdalenki w stylu francuskim
Kształt muszelki i cytrynowy smak to znaki szczególne francuskich magdalenek – delikatnych ciasteczek rozsławionych dzięki klasyce literatury. Przygotuj je, wykorzystując przepis Pawła!

Rustykalna tarta z karmelizowanymi gruszkami
Tarta bez foremki i miksera? Paweł Małecki pokaże Ci, jak ją przygotować z dodatkiem gruszek karmelizowanych w syropie z agawy.

CIASTO MILIONERA
Ciasto na bogato? Pewnie! Kruche ciasto z migdałami, orzechami laskowymi, masą krówkową i… jadalnym złotem! Musicie spróbować!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Pinsa à la panini
Kanapka we włoskim stylu na ciepło, pełna warzyw, ciągnącej się burraty i pysznej mortadeli. Poświęć kilkanaście minut i ciesz się pinsą à la panini!

Domowe biszkopty z awokado
Niezwykle szybkie w przygotowaniu biszkopty z dodatkiem awokado to pyszny pomysł na przekąskę. Wypróbuj ten przepis i przekonaj się, że nawet z trzech składników może powstać coś smacznego!

Wilgotny biszkopt z olejem
Puszysty i wilgotny biszkopt z dodatkiem oleju – zapewniamy, że zawsze wyrasta! Przygotuj go i zadbaj, aby każdy Twój kolejny tort był idealny!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Babka pistacjowa
Ta puszysta babka pistacjowa z delikatną polewą zasługuje na miano królowej każdego wielkanocnego stołu!

Krem z marchwi, pomarańczy i imbiru z grzankami
Zobacz, jak połączyć marchew, pomarańcze i kilka kromek chleba w smaczną, aromatyczną zupę krem.

Kotlety z boczniaków
Chrupiące kotlety z boczniaków, które zasmakują nie tylko wegetarianom. Sprawdź, jak szybko przyrządzić te grzyby tak, by smakowały naprawdę dobrze.