tom-car24.com.pl

Zupa umami z makaronem ryżowym i warzywami • przepis • składniki • przygotowanie

Czas na pożywny i wyrazisty w smaku, a do tego łatwy do przygotowania posiłek. Dzięki Kindze poznacie wyśmienity przepis w stylu azjatyckim na zupę umami z makaronem ryżowym i warzywami! Sprawdźcie, jakie to proste. A smaczne jak u mami!

Zupa umami z makaronem ryżowym i warzywami

Czas na pożywny i wyrazisty w smaku, a do tego łatwy do przygotowania posiłek. Dzięki Kindze poznacie wyśmienity przepis w stylu azjatyckim na zupę umami z makaronem ryżowym i warzywami! Sprawdźcie, jakie to proste. A smaczne jak u mami!

Czas przygotowania
25 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

olej sezamowy - 2 łyżki
szalotka - 2 szt.
czosnek główka - 2 ząbki
imbir świeży - 1 łyżka
masło orzechowe - 2 łyżki
sos sojowy - 2 łyżki
sos sriracha - 1 łyżka
bulion warzywny - 700 ml
napój kokosowy - 200 ml
makaron ryżowy - 200 g
cukinia - 0,5 szt.
pieczarki brązowe - 4 szt.
kolba kukurydzy - 1 szt.
cebula dymka - 1 pęczek
sól -

Instrukcje przygotowania

1.ROZDRABNIAMY SKŁADNIKI:
Szalotkę obieramy i przekrawamy na pół. Dodajemy ją wraz z czosnkiem do pojemnika miksującego termorobota MC Smart i rozdrabniamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 8. Zgarniamy rozdrobnione składniki ze ścianek urządzenia.
2.PODSMAŻAMY SKŁADNIKI:
Do rozdrobnionych składników dolewamy olej sezamowy oraz dodajemy starty na tarce imbir, wszystko podsmażamy, używając programu przypiekanie ustawień / czas 4 minuty / temp. 120°C / obroty 1, bez miarki. Do składników dodajemy masło orzechowe, sos sojowy, oraz srirachę. Całość podsmażamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 2 minuty / temp. 110°C / obroty 1, bez miarki.
3.GOTUJEMY ZUPĘ:
Do pojemnika miksującego z podsmażonymi składnikami wlewamy napój koksowy oraz bulion. Zupę gotujemy. Używamy programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 minuty / temp. 100°C / obroty 1, bez miarki.
4.PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA I PIECZARKI:
Cukinię kroimy w słupki, pieczarki w talarki, ostrym nożem odkrawamy ziarna kukurydzy z kolby. Składniki przekładamy do pojemnika miksującego, umieszczonego w termorobocie MC Smart. Zupę doprawiamy solą lub sosem sojowym. Całość gotujemy, używając programugotowanie wg własnych ustawień / czas 10 minut / temperatura 110°C / obroty 1. W tym czasie gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu. Makaron dodajemy do zupy i mieszamy kopystką.
5.PODAJEMY ZUPĘ:
Zupę podajemy z posiekaną dymką oraz opcjonalnie z papryczką chili.
Zupa umami z makaronem ryżowym i warzywami

Czas przygotowania

25 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

ROZDRABNIAMY SKŁADNIKI

Szalotkę obieramy i przekrawamy na pół. Dodajemy ją wraz z czosnkiem do pojemnika miksującego termorobota MC Smart i rozdrabniamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 8. Zgarniamy rozdrobnione składniki ze ścianek urządzenia.

2

PODSMAŻAMY SKŁADNIKI

Do rozdrobnionych składników dolewamy olej sezamowy oraz dodajemy starty na tarce imbir, wszystko podsmażamy, używając programu przypiekanie ustawień / czas 4 minuty / temp. 120°C / obroty 1, bez miarki. Do składników dodajemy masło orzechowe, sos sojowy, oraz srirachę. Całość podsmażamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 2 minuty / temp. 110°C / obroty 1, bez miarki.

3

GOTUJEMY ZUPĘ

Do pojemnika miksującego z podsmażonymi składnikami wlewamy napój koksowy oraz bulion. Zupę gotujemy. Używamy programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 minuty / temp. 100°C / obroty 1, bez miarki.

4

PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA I PIECZARKI

Cukinię kroimy w słupki, pieczarki w talarki, ostrym nożem odkrawamy ziarna kukurydzy z kolby. Składniki przekładamy do pojemnika miksującego, umieszczonego w termorobocie MC Smart. Zupę doprawiamy solą lub sosem sojowym. Całość gotujemy, używając programugotowanie wg własnych ustawień / czas 10 minut / temperatura 110°C / obroty 1. W tym czasie gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu. Makaron dodajemy do zupy i mieszamy kopystką.

5

PODAJEMY ZUPĘ

Zupę podajemy z posiekaną dymką oraz opcjonalnie z papryczką chili.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1374,6 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

343,6 kcal

🥑

Tłuszcz

9,8 g

🌾

Węglowodany

61,6 g

🥬

Błonnik

2,9 g

💪

Białko

5,7 g

Podobne przepisy

Zupa umami z makaronem ryżowym i warzywami - przepis, składniki, przygotowanie | tom-car24.com.pl