tom-car24.com.pl

Amur – przepis na pikantne frytki rybne • przepis • składniki • przygotowanie

Ciekawa wariacja na temat znanej na całym świecie przekąski… Tym razem nie ziemniaczanej, a rybnej. Czas na frytki!

Amur – przepis na pikantne frytki rybne

Ciekawa wariacja na temat znanej na całym świecie przekąski… Tym razem nie ziemniaczanej, a rybnej. Czas na frytki!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 5
Poziom trudności
łatwy

Składniki

pieprz czarny - 1 szczypta
olej - 2 łyżki
papryka mielona ostra - 0,5 łyżeczki
sól - 1 szczypta
woda - 100 ml
mąka pszenna - 100 g
amur, filet - 500 g

Instrukcje przygotowania

1.RYBĘ MYJEMY, OSUSZAMY,:
kroimy w paski (frytki).
2.MIESZAMY MĄKĘ, WODĘ,:
przyprawy i 1 łyżkę oleju.
3.MACZAMY FRYTKI W:
mące z przyprawami i smażymy w głębokim oleju.
Amur – przepis na pikantne frytki rybne

Czas przygotowania

20 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 5

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

RYBĘ MYJEMY, OSUSZAMY,

kroimy w paski (frytki).

2

MIESZAMY MĄKĘ, WODĘ,

przyprawy i 1 łyżkę oleju.

3

MACZAMY FRYTKI W

mące z przyprawami i smażymy w głębokim oleju.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

846 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

169,2 kcal

🥑

Tłuszcz

4,8 g

🌾

Węglowodany

15 g

🥬

Błonnik

16,2 g

💪

Białko

16,2 g

Podobne przepisy