tom-car24.com.pl

Barszcz ukraiński • przepis • składniki • przygotowanie

Barszcz ukraiński Karola to intensywny smak i kolor, które uzyskasz dzięki mięsnemu wywarowi, odpowiednio dobranym przyprawom i buraczkom gotowanym w skórce!

Barszcz ukraiński

Barszcz ukraiński Karola to intensywny smak i kolor, które uzyskasz dzięki mięsnemu wywarowi, odpowiednio dobranym przyprawom i buraczkom gotowanym w skórce!

Czas przygotowania
45 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

fasola biała - 60 g
kapusta biała - 200 g
burak - 4 szt.
cebula - 1 szt.
cukier - 1 łyżeczka
ząbek czosnku - 2 szt.
kaczka udko - 2 szt.
koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
seler - 1 szt.
liść laurowy - 4 szt.
marchew - 2 szt.
masło - 10 g
ocet winny - 2 łyżki
olej słonecznikowy - 1 łyżka
pieprz czarny - 1 szczypta
sól - 1 szczypta
bulion mięsny - 1,5 l
ziele angielskie - 4 szt.

Instrukcje przygotowania

1.SMAŻYMY WARZYWA:
Pokrojone w kostkę warzywa – seler i marchewkę – podsmażamy w garnku na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i smażymy, aż się zeszkli.
2.GOTUJEMY I PODAJEMY BARSZCZ:
Warzywa zalewamy wywarem. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, fasolę, porwane na mniejsze kawałki mięso z kaczych udek oraz pokrojone w kostkę buraki. Całość doprawiamy octem i cukrem i gotujemy chwilę na wolnym ogniu.
Barszcz ukraiński

Czas przygotowania

45 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

SMAŻYMY WARZYWA

Pokrojone w kostkę warzywa – seler i marchewkę – podsmażamy w garnku na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i smażymy, aż się zeszkli.

2

GOTUJEMY I PODAJEMY BARSZCZ

Warzywa zalewamy wywarem. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, fasolę, porwane na mniejsze kawałki mięso z kaczych udek oraz pokrojone w kostkę buraki. Całość doprawiamy octem i cukrem i gotujemy chwilę na wolnym ogniu.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

4125,6 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

1031,4 kcal

🥑

Tłuszcz

28,3 g

🌾

Węglowodany

104,1 g

🥬

Błonnik

91,6 g

💪

Białko

91,6 g

Podobne przepisy

Barszcz ukraiński - przepis, składniki, przygotowanie | tom-car24.com.pl