tom-car24.com.pl

Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem • przepis • składniki • przygotowanie

Proste składniki – złożony smak! Makaron w prawdziwie włoskim stylu z serem i pieprzem według przepisu Karola zachwyci najbardziej wymagających wielbicieli tej wspaniałej kuchni. Spróbuj!

Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem

Proste składniki – złożony smak! Makaron w prawdziwie włoskim stylu z serem i pieprzem według przepisu Karola zachwyci najbardziej wymagających wielbicieli tej wspaniałej kuchni. Spróbuj!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy

Składniki

pieprz czarny - 1,25 łyżeczki
makaron spaghetti - 200 g
parmiggiano reggiano - 50 g
ser pecorino - 50 g
sól - 1 szczypta

Instrukcje przygotowania

1.GOTUJEMY MAKARON:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu.
2.PRZYGOTOWUJEMY SOS SEROWY:
Parmigiano reggiano i pecorino ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Starte sery łączymy w misce. Dodajemy pieprz. Mieszamy.
3.PODAJEMY MAKARON:
Do miski przekładamy gorący makaron z odrobiną wody po gotowaniu. Potrząsamy miską, mieszając sos, by nabrał kremowej konsystencji i w całości oblepił makaron.
Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem

Czas przygotowania

30 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 2

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

GOTUJEMY MAKARON

Makaron gotujemy w osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu.

2

PRZYGOTOWUJEMY SOS SEROWY

Parmigiano reggiano i pecorino ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Starte sery łączymy w misce. Dodajemy pieprz. Mieszamy.

3

PODAJEMY MAKARON

Do miski przekładamy gorący makaron z odrobiną wody po gotowaniu. Potrząsamy miską, mieszając sos, by nabrał kremowej konsystencji i w całości oblepił makaron.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1105 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

552,5 kcal

🥑

Tłuszcz

16,3 g

🌾

Węglowodany

74 g

🥬

Błonnik

26,6 g

💪

Białko

26,6 g

Podobne przepisy