tom-car24.com.pl

Ciasto na pizzę we włoskim stylu • przepis • składniki • przygotowanie

Domowe ciasto na pizzę, które długo wyrasta, odwdzięczy się smakiem i jakością. Połącz je z prostymi dodatkami, by stworzyć wyborną kompozycję we włoskim stylu!

Ciasto na pizzę we włoskim stylu

Domowe ciasto na pizzę, które długo wyrasta, odwdzięczy się smakiem i jakością. Połącz je z prostymi dodatkami, by stworzyć wyborną kompozycję we włoskim stylu!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 8
Poziom trudności
średni

Składniki

cukier - 2,5 g
mąka pszenna - 300 g
oliwa z oliwek - 1 łyżka
sól - 0,5 łyżeczki
drożdże świeże - 2 g
woda - 225 ml

Instrukcje przygotowania

1.WYRABIAMY CIASTO:
SPOSÓB KAROLA: WYRABIANIE RĘCZNE
2.ODSTAWIAMY CIASTO DO WYROŚNIĘCIA:
Ciasto przekładamy na blat oprószony mąką. Krótko ugniatamy, nakrywamy materiałową ściereczką. Odstawiamy na ok. 5 godzin w ciepłe, nieprzewiewne miejsce.
Ciasto na pizzę we włoskim stylu

Czas przygotowania

30 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 8

Poziom trudności

średni

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

WYRABIAMY CIASTO

SPOSÓB KAROLA: WYRABIANIE RĘCZNE

2

ODSTAWIAMY CIASTO DO WYROŚNIĘCIA

Ciasto przekładamy na blat oprószony mąką. Krótko ugniatamy, nakrywamy materiałową ściereczką. Odstawiamy na ok. 5 godzin w ciepłe, nieprzewiewne miejsce.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1112 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

139 kcal

🥑

Tłuszcz

1,4 g

🌾

Węglowodany

27,7 g

🥬

Błonnik

4 g

💪

Białko

4 g

Podobne przepisy

Ciasto na pizzę we włoskim stylu - przepis, składniki, przygotowanie | tom-car24.com.pl