tom-car24.com.pl

Gofry brownie z konfiturą pomarańczową • przepis • składniki • przygotowanie

Brownie w postaci gofrów? Oczywiście! Wypróbuj ten wyjątkowy przepis i podaj je z niezwykłą konfiturą z pomarańczy!

Gofry brownie z konfiturą pomarańczową

Brownie w postaci gofrów? Oczywiście! Wypróbuj ten wyjątkowy przepis i podaj je z niezwykłą konfiturą z pomarańczy!

Czas przygotowania
60 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy

Składniki

cukier puder - 60 g
czekolada deserowa - 200 g
jajko - 4 szt.
kakao - 30 g
masło - 100 g
mąka pszenna - 100 g
mleko - 30 ml
proszek do pieczenia - 0,66 łyżeczki
cukier - 200 g
pomarańcza - 5 szt.

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA GOFRY:
Masło i pokruszone tabliczki czekolady rozpuszczamy w rondlu na małym ogniu, cały czas mieszając łopatką.
2.PRZYGOTOWUJEMY KONFITURĘ:
Patelnię rozgrzewamy na małym ogniu. Wlewamy na nią sok wyciśnięty z 3 pomarańczy i dodajemyfilety z pomarańczy. Dodajemy cukier i skórkę otartą z 2 pomarańczy. Mieszamy od czasu do czasu. Smażymy do momentu, aż sok odparuje, a konfitura zacznie gęstnieć.
3.PIECZEMY GOFRY:
Rozgrzewamy gofrownicę i nakładamy po 1 łyżce ciasta na każdy gofr. Zamykamy gofrownicę i pieczemy ok. 4 minut (czas może się różnić w zależności od tego, jaką gofrownicą dysponujemy).
4.PODAJEMY GOFRY:
Gofry przekładamy na talerze i podajemy polane konfiturą pomarańczową.
Gofry brownie z konfiturą pomarańczową

Czas przygotowania

60 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 6

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA GOFRY

Masło i pokruszone tabliczki czekolady rozpuszczamy w rondlu na małym ogniu, cały czas mieszając łopatką.

2

PRZYGOTOWUJEMY KONFITURĘ

Patelnię rozgrzewamy na małym ogniu. Wlewamy na nią sok wyciśnięty z 3 pomarańczy i dodajemyfilety z pomarańczy. Dodajemy cukier i skórkę otartą z 2 pomarańczy. Mieszamy od czasu do czasu. Smażymy do momentu, aż sok odparuje, a konfitura zacznie gęstnieć.

3

PIECZEMY GOFRY

Rozgrzewamy gofrownicę i nakładamy po 1 łyżce ciasta na każdy gofr. Zamykamy gofrownicę i pieczemy ok. 4 minut (czas może się różnić w zależności od tego, jaką gofrownicą dysponujemy).

4

PODAJEMY GOFRY

Gofry przekładamy na talerze i podajemy polane konfiturą pomarańczową.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

3979,2 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

663,2 kcal

🥑

Tłuszcz

28,9 g

🌾

Węglowodany

92,7 g

🥬

Błonnik

11,3 g

💪

Białko

11,3 g

Podobne przepisy

Gofry brownie z konfiturą pomarańczową - przepis, składniki, przygotowanie | tom-car24.com.pl