tom-car24.com.pl

Gotowana kukurydza z sosem z humusu • przepis • składniki • przygotowanie

Jeśli nie wiesz, jak możesz wykorzystać kolby kukurydzy, to zdecydowanie jest to przepis dla Ciebie! To proste i szybkie danie, które pozwala się cieszyć doskonałym smakiem kukurydzy oblanej humusowym sosem!

Gotowana kukurydza z sosem z humusu

Jeśli nie wiesz, jak możesz wykorzystać kolby kukurydzy, to zdecydowanie jest to przepis dla Ciebie! To proste i szybkie danie, które pozwala się cieszyć doskonałym smakiem kukurydzy oblanej humusowym sosem!

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy

Składniki

hummus - 70 g
kolba kukurydzy - 2 szt.
masło - 1 łyżka
mleko - 1 szkl
natka pietruszki - 1 szt.
oliwa z oliwek - 2 łyżki
sok z cytryny - 1 łyżka

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY SOS:
Humus łączymy z sokiem wyciśniętym z cytryny i oliwą. Całość mieszamy.
2.PODAJEMY KUKURYDZĘ:
Letnie kolby kukurydzy przekładamy na talerz, polewamy sosem i posypujemy posiekaną pietruszką.
Gotowana kukurydza z sosem z humusu

Czas przygotowania

10 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 2

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY SOS

Humus łączymy z sokiem wyciśniętym z cytryny i oliwą. Całość mieszamy.

2

PODAJEMY KUKURYDZĘ

Letnie kolby kukurydzy przekładamy na talerz, polewamy sosem i posypujemy posiekaną pietruszką.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

837,8 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

418,9 kcal

🥑

Tłuszcz

27 g

🌾

Węglowodany

36,2 g

🥬

Błonnik

2,9 g

💪

Białko

11,7 g

Podobne przepisy