tom-car24.com.pl

Ciasteczka migdałowo-kokosowe w czekoladzie • przepis • składniki • przygotowanie

Szybkie, pyszne ciasteczka bez mąki i oleju? Szukasz takich? Wypróbuj przepis na ciasteczka pełne płatków migdałowych, pestek dyni i wiórków kokosowych. Zobacz, jakie to proste w przygotowaniu!

Ciasteczka migdałowo-kokosowe w czekoladzie

Szybkie, pyszne ciasteczka bez mąki i oleju? Szukasz takich? Wypróbuj przepis na ciasteczka pełne płatków migdałowych, pestek dyni i wiórków kokosowych. Zobacz, jakie to proste w przygotowaniu!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 8
Poziom trudności
łatwy

Składniki

migdały płatki - 25 g
pestki dyni - 35 g
wiórki kokosowe - 25 g
miód - 80 g
jajko - 1 szt.
ekstrakt waniliowy - 1 łyżeczka
sól - 1 szczypta
czekolada gorzka - 100 g

Instrukcje przygotowania

1.MIESZAMY SKŁADNIKI:
Do misy termorobota MC Smart dajemy płatki migdałowe, pestki dyni, wiórki kokosowe, miód, jajko, ekstrakt waniliowy oraz sól. Całość mieszamy w termorobocie MC Smart, używając programuwg ustawień własnych / czas 60 sekund / obroty 2.Myjemy misę urządzenia.
2.FORMUJEMY CIASTECZKA:
Uzyskaną w wyniku mieszania masę nabieramy na łyżeczkę i formujemy 8 równej wielkości ciasteczek, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
3.PIECZEMY CIASTECZKA:
Blachę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i pieczemy ciasteczka około 12-15 minut, aż do momentu, gdy się zarumienią. Ciasteczka po wyjęciu z piekarnika studzimy.
4.ROZTAPIAMY GORZKĄ CZEKOLADĘ:
Do misy termorobota MC Smart dajemy połamaną na małe kawałki gorzką czekoladę i roztapiamy ją, używając programuwg ustawień własnych / czas 4 minuty 30 sekund / temperatura 60°C / obroty 1.
5.DEKORUJEMY CIASTECZKA CZEKOLADĄ:
Roztopioną czekoladę przelewamy do miseczki. Ciasteczka zanurzamy do połowy w czekoladzie i odstawiamy do wystygnięcia. Następnie podajemy.
Ciasteczka migdałowo-kokosowe w czekoladzie

Czas przygotowania

20 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 8

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

MIESZAMY SKŁADNIKI

Do misy termorobota MC Smart dajemy płatki migdałowe, pestki dyni, wiórki kokosowe, miód, jajko, ekstrakt waniliowy oraz sól. Całość mieszamy w termorobocie MC Smart, używając programuwg ustawień własnych / czas 60 sekund / obroty 2.Myjemy misę urządzenia.

2

FORMUJEMY CIASTECZKA

Uzyskaną w wyniku mieszania masę nabieramy na łyżeczkę i formujemy 8 równej wielkości ciasteczek, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

3

PIECZEMY CIASTECZKA

Blachę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i pieczemy ciasteczka około 12-15 minut, aż do momentu, gdy się zarumienią. Ciasteczka po wyjęciu z piekarnika studzimy.

4

ROZTAPIAMY GORZKĄ CZEKOLADĘ

Do misy termorobota MC Smart dajemy połamaną na małe kawałki gorzką czekoladę i roztapiamy ją, używając programuwg ustawień własnych / czas 4 minuty 30 sekund / temperatura 60°C / obroty 1.

5

DEKORUJEMY CIASTECZKA CZEKOLADĄ

Roztopioną czekoladę przelewamy do miseczki. Ciasteczka zanurzamy do połowy w czekoladzie i odstawiamy do wystygnięcia. Następnie podajemy.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1326,5 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

165,8 kcal

🥑

Tłuszcz

9,8 g

🌾

Węglowodany

19,9 g

🥬

Błonnik

2,6 g

💪

Białko

2,8 g

Podobne przepisy

Ciasteczka migdałowo-kokosowe w czekoladzie - przepis, składniki, przygotowanie | tom-car24.com.pl