Hummus czekoladowy • przepis • składniki • przygotowanie
Hummus na słodko przygotujesz w niecałe 5 minut! Nie wierzysz? Zobacz, jak poradziła sobie z tym Daria!

Czas przygotowania
5 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PASTA HUMMUS DOSKONALE
smakuje w wydaniu przypominającym ciasto marchewkowe.
TA WERSJA JEST
idealna na jesień, zwłaszcza gdy doprawisz ją cynamonem czy wanilią.
JAK ZROBIĆ HUMMUS
w domu?
WYSTARCZY, ŻE DODASZ
do naszego przepisu marchewkę, orzechy włoskie oraz wspomniane przyprawy zamiast kakao i masła orzechowego.
TAKA ODSŁONA BEZBŁĘDNIE
dopełni pyszne śniadanie czy stanie się dobrym towarzystwem dla kawałka ciasta.
PRZEPISY NA HUMMUS
w słodkim wydaniu zakładają również przygotowanie go w sernikowej odsłonie.
PODOBNY EFEKT SMAKOWY
osiągniesz dzięki dodaniu do masy z ciecierzycy nieco malin, a także orzechów nerkowca.
ZBLENDUJ JE NA
gładki krem, a z pewnością nikt mu się nie oprze.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
786,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
196,6 kcal
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
24,5 g
Błonnik
7,1 g
Białko
7,1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Cytryny w soli
Cytryny w soli możesz wykorzystać do arabskich dań takich jak tajine lub dodać do dressingów czy sałatek.

Pity z wegańskimi klopsami i domowym majonezem roślinnym
Weekend to idealny czas na pitę! Spróbujcie szybkiego przepisu na jej smaczną, roślinną wersję.

Ostre paluszki dyniowe z dipem
Paluszki z dyni? To nasza propozycja wytrawnej przekąski. Podaj je z pysznym dipem i zaskocz swoich gości smakowitym połączeniem.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Tosty z pastą z tuńczyka i dodatkami
Cztery tosty w czterech wyjątkowych odsłonach! Spróbuj, a już nigdy nie powiesz, że to banalne danie!

Torcik z ciasta francuskiego
Lekki torcik z ciasta francuskiego z delikatnym kremem mascarpone i truskawkami to świetny wybór zarówno na letnie desery, jak i wyjątkowe okazje.

Dip z czosnku niedźwiedziego z rzodkiewką
Dip z czosnkiem niedźwiedzim to doskonały dodatek do warzyw, a także mięs – sprawdzi się podczas każdego grillowania!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Kompot agrestowy
Pyszny na zimno i na ciepło! Spróbuj kompotu agrestowego według przepisu Kingi Paruzel!

Marynowana mozzarella
Serowe kulki skąpane w zalewie z ziół, limonki i oliwy. Aromatyczny i wyrazisty dodatek do pieczywa lub sałatek.

Kotlety z boczniaków
Chrupiące kotlety z boczniaków, które zasmakują nie tylko wegetarianom. Sprawdź, jak szybko przyrządzić te grzyby tak, by smakowały naprawdę dobrze.