tom-car24.com.pl

Jogurtowy sernik na zimno • przepis • składniki • przygotowanie

Najlepszy deser na ciepłe dni? Jogurtowy sernik na zimno według Pawła Małeckiego!

Jogurtowy sernik na zimno

Najlepszy deser na ciepłe dni? Jogurtowy sernik na zimno według Pawła Małeckiego!

Czas przygotowania
180 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 12
Poziom trudności
średni

Składniki

ciastka maślane - 200 g
masło - 100 g
cukier - 150 g
cukier wanilinowy - 2 łyżki
cytryna - 1 szt.
jogurt naturalny - 400 ml
jagody - 100 g
maliny mrożone - 100 g
śmietana 30% - 200 ml
twaróg sernikowy mielony - 600 g
woda - 40 ml
żelatyna - 25 g
truskawka - 70 g

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY MASĘ SEROWO-JOGURTOWĄ:
Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie. Wodę zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy sok z cytryny oraz rozpuszczoną żelatynę i mieszamy, aż żelatyna dobrze się rozpuści. Całość odstawiamy do przestudzenia.
Jogurtowy sernik na zimno

Czas przygotowania

180 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 12

Poziom trudności

średni

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY MASĘ SEROWO-JOGURTOWĄ

Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie. Wodę zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy sok z cytryny oraz rozpuszczoną żelatynę i mieszamy, aż żelatyna dobrze się rozpuści. Całość odstawiamy do przestudzenia.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

3864,0 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

322,0 kcal

🥑

Tłuszcz

16,3 g

🌾

Węglowodany

32,5 g

🥬

Błonnik

12,6 g

💪

Białko

12,6 g

Podobne przepisy

Jogurtowy sernik na zimno - przepis, składniki, przygotowanie | tom-car24.com.pl