tom-car24.com.pl

Kanapka z jajkiem i szynką na pieczywie żytnim • przepis • składniki • przygotowanie

Pyszne i pożywne kanapki z jajkiem, szynką i świeżymi warzywami – idealne jako drugie śniadanie lub lunch.

Kanapka z jajkiem i szynką na pieczywie żytnim

Pyszne i pożywne kanapki z jajkiem, szynką i świeżymi warzywami – idealne jako drugie śniadanie lub lunch.

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
łatwy

Składniki

fińskie pieczywo żytnie - 1 szt.
serek śmietankowy - 1 łyżka
szynka drobiowa - 4 plastry
jajko - 1 szt.
szpinak świeży - 10 g
papryka czerwona - 0,25 szt.
ogórek gruntowy - 1 szt.

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI:
Fińskie pieczywo rozdzielamy na pół i połowę smarujemy serkiem śmietankowym. Jajko i ogórka kroimy w plastry, a paprykę w słupki.
2.SKŁADAMY KANAPKĘ:
Na posmarowaną serkiem połowę pieczywa wykładamy: szpinak, plastry szynki, jajko i warzywa. Kanapkę przykrywamy drugą połową pieczywa i przekrawamy na pół.
Kanapka z jajkiem i szynką na pieczywie żytnim

Czas przygotowania

10 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 1

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI

Fińskie pieczywo rozdzielamy na pół i połowę smarujemy serkiem śmietankowym. Jajko i ogórka kroimy w plastry, a paprykę w słupki.

2

SKŁADAMY KANAPKĘ

Na posmarowaną serkiem połowę pieczywa wykładamy: szpinak, plastry szynki, jajko i warzywa. Kanapkę przykrywamy drugą połową pieczywa i przekrawamy na pół.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

357,4 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

357,4 kcal

🥑

Tłuszcz

11,8 g

🌾

Węglowodany

44,2 g

🥬

Błonnik

1,5 g

💪

Białko

16,5 g

Podobne przepisy