Kisiel z owoców lasu • przepis • składniki • przygotowanie
Jeden z najprostszych, ale i najbardziej lubianych deserów, który przygotujesz w chwilę. Podawaj na zimno lub gorąco.

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE OWOCE, SŁODZIK
i 100 ml wody zagotowujemy, gotujemy ok. 3-4 MINUT.
MĄCZKĘ ZIEMNIACZANĄ MIESZAMY
ze 100 ml wody i robimy z niej zawiesinę.
CIĄGLE MIESZAJĄC, WLEWAMY
ją do gotujących się owoców.
JESZCZE GORĄCY KISIEL
rozlewamy do naczyń.
MOŻNA JEŚĆ NA
gorąco lub na zimno ze spienionym jogurtem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
254,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
63,7 kcal
Tłuszcz
0,5 g
Węglowodany
14,3 g
Błonnik
1,6 g
Białko
1,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Ciasteczka makowo-migdałowe
Przygotuj pyszne ciasteczka z makiem i migdałami. Doskonała propozycja na świąteczny stół!

Kremówki
Poznaj przepis Pawła Małeckiego na wyjątkowo puszyste i jednocześnie kruche kremówki! Doskonałe na każdą okazję!

Batoniki z masła orzechowego
Wystarczy tylko dwadzieścia minut, by w prosty sposób wyczarować z masła orzechowego smakowity batonik.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Ekspresowy bolończyk, czyli spaghetti po studencku
Oszczędne, łatwe i przepyszne spaghetti do wykonania w pół godziny!

Kawałki piersi kurczaka w sosie balsamicznym
Delikatne kawałki piersi kurczaka w aromatycznym sosie balsamicznym z dodatkiem świeżego rozmarynu, miodu i parmezanu. Pyszny pomysł na obiad we włoskim stylu!

Piersi z kurczaka z szynką schwarzwaldzką
Przepis, dzięki któremu z kilku składników stworzysz wyjątkowy obiad. Kurczak, szynka i warzywa to pyszna kompozycja.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Kurczak w maśle ziołowym z airfryera
Klasyka wśród domowych obiadów, czyli pieczony kurczak w maśle ziołowym w wersji z airfryera. Przygotuj te soczyste udka kurczaka w aromatycznych przyprawach i podawaj je z ulubionymi dodatkami.

Syrop imbirowy
Pyszny pomysł na imbirowy napój rozcieńczony wodą lub idealny aromatyczny dodatek do herbaty, lodów albo lemoniady!

Tarta z Linzu
Wypróbuj przepis na austriacki przysmak – tartę na kruchym cieście, wypełnioną nadzieniem z czerwonych i czarnych porzeczek. Najlepiej smakuje z bitą śmietaną!