Koktajl na odnowę – zielony z gruszką • przepis • składniki • przygotowanie
Jarmuż, awokado, gruszki, maliny – tyle dobra w jednej szklance! Wypróbuj przepis Kingi na zielony koktajl, który z pewnością trafi na listę Twoich ulubionych.

Czas przygotowania
5 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Awokado przekrawamy na pół. Gruszkę dokładnie myjemy i pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy na mniejsze kawałki.
CAŁOŚĆ BLENDUJEMY
Do misy blendera dodajemy awokado, gruszkę, mleko sojowe, syrop klonowy, płatki owsiane, garść jarmużu, najlepiej zmrożonego. Całość dokładnie miksujemy, przelewamy do szklanki i dekorujemy malinami.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
462,6 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
462,6 kcal
Tłuszcz
17,4 g
Węglowodany
79,1 g
Błonnik
20,9 g
Białko
11,1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Przekąski kibica: roladki z tortilli z krewetkami
Na raz, na mniejszy głód, na wspólne kibicowanie – tortille wg przepisu Karola podane razem z dwoma rodzajami pysznej salsy sprawdzą się świetnie w roli meczowych przekąsek. Spróbuj!

Placuszki bez laktozy z szynką
Pyszny, szybki i niezwykle prosty w realizacji przepis na placuszki bez laktozy z szynką. To świetny pomysł na lekki obiad, który trafi w gusta całej rodziny!

3 sposoby na lunchbox
Szukasz pomysłu na lunch do pracy lub szkoły? DG ma dla Ciebie aż trzy propozycje!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Kisiel z owoców lasu
Jeden z najprostszych, ale i najbardziej lubianych deserów, który przygotujesz w chwilę. Podawaj na zimno lub gorąco.

Pistacjowe parfait na carpaccio z truskawek
Aksamitne pistacjowe parfait na delikatnym carpaccio z truskawek to przepyszny deser pełen elegancji i świeżych smaków. Idealny na wyjątkowe okazje, takie jak Wielkanoc!

Makaron z pesto z bobu
Pyszne pesto przygotowane z bobu i pestek słonecznika to idealna odmiana dla klasycznych przepisów na ten sos. Sprawdź, jak łatwo je przygotować!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Pulpety z królika na parze w sosie pomidorowym
Delikatne pulpety z królika, oblane sosem pomidorowym z nutą bazylii – to przepis Darii na rodzinne popołudnie w kuchni!

Tajine dyniowy z indykiem i jabłkiem
Przygotuj popularne danie kuchni marokańskiej – aromatyczny tajine z dynią, indykiem i jabłkami!

Gofry czekoladowe z kremem orzechowym i bananami
Śniadanie, deser, a może obiad na słodko? Gofry to doskonały wybór! Chrupiące, pulchne wafle przygotujesz w mgnieniu oka.