tom-car24.com.pl

Lody jogurtowo-brzoskwiniowe na patyku • przepis • składniki • przygotowanie

Słodki smak brzoskwiń zaklęty w idealnie kremowej konsystencji zamrożonego jogurtu ochłodzi nawet w najgorętsze dni!

Lody jogurtowo-brzoskwiniowe na patyku

Słodki smak brzoskwiń zaklęty w idealnie kremowej konsystencji zamrożonego jogurtu ochłodzi nawet w najgorętsze dni!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

cukier wanilinowy - 1 paczka
jogurt naturalny - 150 g
brzoskwinia w syropie - 820 g
śmietana 30% - 100 g

Instrukcje przygotowania

1.
BRZOSKWINIE OSĄCZAMY.
2.3 POŁÓWKI KROIMY:
na drobną kostkę, pozostałe brzoskwinie miksujemy z cukrem waniliowym na gładką masę. DODAJEMY JOGURT I: mieszamy.
3.ŚMIETANĘ UBIJAMY NA:
sztywno, dodajemy razem z kostkami brzoskwiń i mieszamy.
4.MASĘ PRZELEWAMY DO:
4 foremek (po 150 ml), do każdej wkładamy metalową łyżkę i wstawiamy co najmniej na 4 godziny do lodówki.
5.PRZED PODANIEM DNO:
foremek zanurzamy na krótko w gorącej wodzie, lody wyjmujemy, chwytając za łyżkę.
Lody jogurtowo-brzoskwiniowe na patyku

Czas przygotowania

15 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

BRZOSKWINIE OSĄCZAMY.

2

3 POŁÓWKI KROIMY

na drobną kostkę, pozostałe brzoskwinie miksujemy z cukrem waniliowym na gładką masę. DODAJEMY JOGURT I: mieszamy.

3

ŚMIETANĘ UBIJAMY NA

sztywno, dodajemy razem z kostkami brzoskwiń i mieszamy.

4

MASĘ PRZELEWAMY DO

4 foremek (po 150 ml), do każdej wkładamy metalową łyżkę i wstawiamy co najmniej na 4 godziny do lodówki.

5

PRZED PODANIEM DNO

foremek zanurzamy na krótko w gorącej wodzie, lody wyjmujemy, chwytając za łyżkę.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

793,2 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

198,3 kcal

🥑

Tłuszcz

8,5 g

🌾

Węglowodany

27,9 g

🥬

Błonnik

5,5 g

💪

Białko

5,5 g

Podobne przepisy