tom-car24.com.pl

Miniserniczki bez laktozy • przepis • składniki • przygotowanie

Przez żołądek do serca z walentynkowym przepisem Kingi na serniczki bez laktozy! Wypróbuj łatwy w przygotowaniu przepis!

Miniserniczki bez laktozy

Przez żołądek do serca z walentynkowym przepisem Kingi na serniczki bez laktozy! Wypróbuj łatwy w przygotowaniu przepis!

Czas przygotowania
270 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 12
Poziom trudności
łatwy

Składniki

cukier - 110 g
cytryna - 1 szt.
jajko - 2 szt.
twaróg bez laktozy - 350 g
cukier trzcinowy - 2 łyżki
ciastka owsiane - 100 g
czekolada gorzka - 100 g
masło bez laktozy - 1 łyżka
malina - 120 g

Instrukcje przygotowania

1.PIECZEMY SPODY SERNICZKÓW:
Ciasteczka owsiane z cukrem przekładamy do rozdrabniacza i miksujemy. Dodajemy roztopione masło – całość mieszamy. Do każdego zagłębienia w formie nakładamy porcję ciasta, wyrównujemy łyżeczką i mocno dociskamy. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170°C i pieczemy przez 5 minut.
2.PRZYGOTOWUJEMY MASĘ SEROWĄ:
Twaróg z cukrem przekładamy do misy robota i ucieramy przez 5 minut. Skórkę ścieramy z cytryny na tarce o małych oczkach. Dodajemy do masy serowej razem z sokiem wyciśniętym z połowy cytryny, całym jajkiem i 1 żółtkiem. Miksujemy, aż składniki się połączą. Masę przecieramy przez sito do miski. Na podpieczone spody wykładamy masę serową. Serniczki ponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy, aż się zarumienią (około 20 minut). Po upieczeniu studzimy, a następnie wkładamy do lodówki na 3-4 godziny, a najlepiej na całą noc.
Miniserniczki bez laktozy

Czas przygotowania

270 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 12

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PIECZEMY SPODY SERNICZKÓW

Ciasteczka owsiane z cukrem przekładamy do rozdrabniacza i miksujemy. Dodajemy roztopione masło – całość mieszamy. Do każdego zagłębienia w formie nakładamy porcję ciasta, wyrównujemy łyżeczką i mocno dociskamy. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170°C i pieczemy przez 5 minut.

2

PRZYGOTOWUJEMY MASĘ SEROWĄ

Twaróg z cukrem przekładamy do misy robota i ucieramy przez 5 minut. Skórkę ścieramy z cytryny na tarce o małych oczkach. Dodajemy do masy serowej razem z sokiem wyciśniętym z połowy cytryny, całym jajkiem i 1 żółtkiem. Miksujemy, aż składniki się połączą. Masę przecieramy przez sito do miski. Na podpieczone spody wykładamy masę serową. Serniczki ponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy, aż się zarumienią (około 20 minut). Po upieczeniu studzimy, a następnie wkładamy do lodówki na 3-4 godziny, a najlepiej na całą noc.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

2083,2 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

173,6 kcal

🥑

Tłuszcz

10,8 g

🌾

Węglowodany

26,4 g

🥬

Błonnik

3,7 g

💪

Białko

3,7 g

Podobne przepisy