Lody truskawkowo-jogurtowe • przepis • składniki • przygotowanie
Lody, które zrobisz w mig! A później tylko musisz poczekać, aż się dobrze zmrożą. Fantastyczna opcja na upalne lato!

Czas przygotowania
270 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
MROZIMY MASĘ
Część zmiksowanej bazy do lodów wlewamy do plastikowych foremek do lodów na patyku. Foremki wstawiamy do zamrażalnika na minimum 3 godziny.
PODAJEMY LODY
Po zamrożeniu foremki wyjmujemy i delikatnie ogrzewamy w dłoniach, następnie wyjmujemy zamrożone lody na patyku.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
247,5 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
61,9 kcal
Tłuszcz
1,1 g
Węglowodany
8,1 g
Błonnik
1,3 g
Białko
5,4 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Babka ziemniaczana z boczkiem
Najlepiej smakuje ze śmietaną i szczypiorkiem! Tradycyjna babka ziemniaczana z boczkiem według przepisu Karola to proste wielkanocne danie dla całej rodziny.

Bombki z piernika
Jeśli święta, to o zapachu i smaku piernika! Przygotuj te wyjątkowe bombki piernikowe wcześniej, aby wprowadzić do domu świąteczny nastrój!

Pieczone żeberka
Szybki sposób na marynowane żeberka podane z chrupiącymi grzankami i limonką! Zasmakuj w klasyce dzięki przepisowi Karola!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Wielkanocny deser w pucharkach
Przygotuj wegański deser na Wielkanoc! Krem czekoladowy, jadalna ziemia i truskawki niczym marchewki zachwycą wszystkich gości!

Śledzie w sosie musztardowym
Śledzie w sosie musztardowym to klasyczna i niezwykle smaczna przekąska, która doskonale wpisuje się w świąteczny stół. Ich wyrazisty smak, łączący ostrość musztardy z delikatnością śledzia, sprawia, że są chętnie wybierane jako jedno z wigilijnych dań. Przygotowanie tego przysmaku jest szybkie i proste. Sprawdź nasz przepis!

Ciasto z profiterolkami
Szukasz nietypowego przepisu na Wielkanoc? Przygotuj ciasto z profiterolkami i zaskocz wszystkich wyjątkowym deserem!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Zapiekane kotleciki z serem i szynką szwarcwaldzką
Przekonaj się, jak można zmienić „zwykłe mielone” w wyrafinowane danie. Zainspiruj się pomysłem Kuchni Lidla!

Tagliatelle z koprem włoskim i kaparami
Spróbuj połączenia kopru włoskiego z kaparami i twarogiem! To doskonały dodatek do makaronu, na ciepło i na zimno!

Sałatka z awokado i ananasem z orzechowym dressingiem
Sałatka owocowa z dozą pikantności. Polej ją orzechowym dressingiem i odkryj wyrazisty słodko-ostry smak.