tom-car24.com.pl

Naleśniki à la Raffaello • przepis • składniki • przygotowanie

Mleczko i wiórki kokosowe, biała czekolada i migdały! Jeśli to Twoje ulubione smaki, koniecznie przygotuj najnowszy przepis Pawła Małeckiego!

Naleśniki à la Raffaello

Mleczko i wiórki kokosowe, biała czekolada i migdały! Jeśli to Twoje ulubione smaki, koniecznie przygotuj najnowszy przepis Pawła Małeckiego!

Czas przygotowania
150 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy

Składniki

woda - 25 ml
żelatyna - 7 g
śmietana 30% - 200 ml
czekolada biała - 100 g
migdały, słupki - 100 g
jajko - 1 szt.
mleko - 200 ml
sól - 1 szczypta
wiórki kokosowe - 20 g
olej kokosowy - 2 łyżki
mleczko kokosowe - 200 ml
mąka pszenna - 100 g

Instrukcje przygotowania

1.SMAŻYMY NALEŚNIKI:
Mleczko i mleczko kokosowe podgrzewamy delikatnie z olejem kokosowym. Dodajemy wiórki kokosowe i odstawiamy do przestudzenia. Do przestudzonego mleczka dodajemy jajko, szczyptę soli oraz mąkę. Wszystko dokładnie miksujemy i odstawiamy na około 10 minut. Następnie smażymy naleśniki.
2.ŁĄCZYMY SKŁADNIKI MUSU:
Mleczko kokosowe zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia i łączymy z pokruszoną czekoladą. Żelatynę namaczamy w wodzie, dodajemy do ciepłego mleczka kokosowego i dokładnie mieszamy. Studzimy. Śmietankę ubijamy i delikatnie łączymy z wystudzoną masą. Gotowy mus odstawiamy do lodówki do całkowitego zestalenia.
3.DEKORUJEMY NALEŚNIKI:
Usmażone i wystudzone naleśniki układamy na talerzu. Nakładamy na nie zestalony mus kokosowy, dekorujemy migdałami i startą białą czekoladą.
Naleśniki à la Raffaello

Czas przygotowania

150 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 6

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

SMAŻYMY NALEŚNIKI

Mleczko i mleczko kokosowe podgrzewamy delikatnie z olejem kokosowym. Dodajemy wiórki kokosowe i odstawiamy do przestudzenia. Do przestudzonego mleczka dodajemy jajko, szczyptę soli oraz mąkę. Wszystko dokładnie miksujemy i odstawiamy na około 10 minut. Następnie smażymy naleśniki.

2

ŁĄCZYMY SKŁADNIKI MUSU

Mleczko kokosowe zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia i łączymy z pokruszoną czekoladą. Żelatynę namaczamy w wodzie, dodajemy do ciepłego mleczka kokosowego i dokładnie mieszamy. Studzimy. Śmietankę ubijamy i delikatnie łączymy z wystudzoną masą. Gotowy mus odstawiamy do lodówki do całkowitego zestalenia.

3

DEKORUJEMY NALEŚNIKI

Usmażone i wystudzone naleśniki układamy na talerzu. Nakładamy na nie zestalony mus kokosowy, dekorujemy migdałami i startą białą czekoladą.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

3489 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

581,5 kcal

🥑

Tłuszcz

43,9 g

🌾

Węglowodany

40,9 g

🥬

Błonnik

2,3 g

💪

Białko

11,5 g

Podobne przepisy