tom-car24.com.pl

Panini z grillowanymi warzywami • przepis • składniki • przygotowanie

Kanapka na ciepło w stylu włoskim? Sięgnij po przepis Kingi na panini z grillowanymi warzywami z mascarpone z gorgonzolą. To naprawdę udane połączenie!

Panini z grillowanymi warzywami

Kanapka na ciepło w stylu włoskim? Sięgnij po przepis Kingi na panini z grillowanymi warzywami z mascarpone z gorgonzolą. To naprawdę udane połączenie!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
łatwy

Składniki

ciabatta - 1 szt.
ser mascarpone z gorgonzolą - 2 łyżki
bakłażan -
cukinia - 2 plastry
papryka czerwona - 0,5 szt.
cebula czerwona - 0,5 szt.
oregano suszone - 1 łyżeczka
bazylia suszona - 1 łyżeczka
oliwa z oliwek - 2 łyżki
sól - 1 szczypta
pieprz czarny - 1 szczypta

Instrukcje przygotowania

1.GRILLUJEMY WARZYWA:
Końcówki cukinii i bakłażana odcinamy. Z warzyw odkrawamy wzdłuż po 2 długie plastry. Cebulę i paprykę kroimy w większe kawałki. Wszystkie warzywa skrapiamy oliwą i oprószamy z obu stron bazylią, oregano, solą i pieprzem.
2.SKŁADAMY PANINI:
Ciabattę przekrawamy na pół. Spód bułki smarujemy serem mascarpone z gorgonzolą. Na warstwie sera układamy grillowane warzywa.
3.GRILLUJEMY I PODAJEMY PANINI:
Kanapkę przekładamy na rozgrzaną, skropioną oliwą patelnię grillową. Dociskamy garnkiem i grillujemy przez ok. 3 minuty, aż pieczywo się zarumieni (powinny pojawić się na nim charakterystyczne prążki).
Panini z grillowanymi warzywami

Czas przygotowania

20 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 1

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

GRILLUJEMY WARZYWA

Końcówki cukinii i bakłażana odcinamy. Z warzyw odkrawamy wzdłuż po 2 długie plastry. Cebulę i paprykę kroimy w większe kawałki. Wszystkie warzywa skrapiamy oliwą i oprószamy z obu stron bazylią, oregano, solą i pieprzem.

2

SKŁADAMY PANINI

Ciabattę przekrawamy na pół. Spód bułki smarujemy serem mascarpone z gorgonzolą. Na warstwie sera układamy grillowane warzywa.

3

GRILLUJEMY I PODAJEMY PANINI

Kanapkę przekładamy na rozgrzaną, skropioną oliwą patelnię grillową. Dociskamy garnkiem i grillujemy przez ok. 3 minuty, aż pieczywo się zarumieni (powinny pojawić się na nim charakterystyczne prążki).

Wartości odżywcze

Podobne przepisy

Panini z grillowanymi warzywami - przepis, składniki, przygotowanie | tom-car24.com.pl