Piwno-arbuzowy koktajl • przepis • składniki • przygotowanie
Zaskakujące połączenie orzeźwiającego smaku arbuza z klasycznym miodowym piwem to superpomysł na letni koktajl!

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE ARBUZA POZBAWIAMY
pestek, obieramy ze skóry i miksujemy na jednolitą masę.
NASTĘPNIE PŁYN PRZECIERAMY
przez sito i przelewamy do dzbanka.
UZUPEŁNIAMY SCHŁODZONYM
piwem.
DODAJEMY PLASTERKI CYTRYNY
do smaku.
SERWUJEMY OD RAZU
po przygotowaniu.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
683,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
113,9 kcal
Tłuszcz
0,1 g
Węglowodany
10,9 g
Błonnik
1,4 g
Białko
1,4 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Zupa z dyni i makaronem z szynki
Zupa, którą będą się zajadać najmłodsi? Tak to możliwe! Krem z dyni z oryginalnym mięsnym makaronem!

Ciasto bananowe – szybki przepis
Takie wypieki zawsze trafiają na listę ulubionych! By przygotować szybkie ciasto bananowe Kingi, wystarczy połączyć suche i mokre składniki. Upiecz je i przekonaj się, jakie jest proste!

Kokosanki
Popularne ciasteczka na bazie wiórków kokosowych w dwóch odsłonach – klasycznej i czekoladowej. W obu smakują przepysznie!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Zupa fasolowa z botwiną i młodymi ziemniakami
Lekka i pełna warzyw – taka jest zupa fasolowa z botwinką i młodymi ziemniakami, którą przygotujesz według przepisu Karola! Niech cały dom wypełni się aromatem znanym z kuchni mam i babć!

Frykadele drobiowe z sałatą
Lubisz mięso drobiowe? Wykorzystaj je w nieco inny sposób i przygotuj na obiad pyszne frykadele drobiowe z sałatą i aromatycznym dressingiem.

Ciasto bananowe – szybki przepis
Takie wypieki zawsze trafiają na listę ulubionych! By przygotować szybkie ciasto bananowe Kingi, wystarczy połączyć suche i mokre składniki. Upiecz je i przekonaj się, jakie jest proste!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Pieczony kurczak w curry z ryżem z papryką
Delikatne kawałki piersi z kurczaka marynowane w jogurcie naturalnym z curry, upieczone i podane z ryżem oraz warzywami.

Korzenny kompot ze śliwek – przepis
Śliwki to wspaniały materiał na pyszny kompot. Taki domowy, pachnący cynamonem i goździkami. Wypróbuj nasz przepis.

Crème brûlée z karmelizowaną pomarańczą
Delikatne crème brûlée połączone ze słodyczą karmelizowanej pomarańczy. Teraz ten francuski specjał przygotujesz samodzielnie. Sprawdź!