tom-car24.com.pl

Poncz różany z truskawkami • przepis • składniki • przygotowanie

Wykorzystaj sezon na truskawki i przyrządzaj z nich nie tylko desery, ale także napoje! Spróbuj różanego ponczu z szampanem i winem!

Poncz różany z truskawkami

Wykorzystaj sezon na truskawki i przyrządzaj z nich nie tylko desery, ale także napoje! Spróbuj różanego ponczu z szampanem i winem!

Czas przygotowania
300 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 10
Poziom trudności
łatwy

Składniki

cukier puder - 100 g
truskawka - 1 kg
wino białe - 750 ml
płatki róż - 3 szt.
woda różana - 2 łyżki
szampan - 1050 ml

Instrukcje przygotowania

1.ŁĄCZYMY SKŁADNIKI PONCZU:
Truskawki oczyszczamy i w zależności od wielkości kroimy na pół lub w ćwiartki. Białe wino mieszamy z cukrem pudrem i 2 łyżkami wody różanej, aż cukier się rozpuści. Dodajemy truskawki i wstawiamy do lodówki na co najmniej 4 godziny (lub na noc).
2.PODAJEMY PONCZ:
Róże rwiemy na płatki. Napój przelewamy do dzbanka, zalewamy schłodzonym szampanem i posypujemy płatkami róży.
Poncz różany z truskawkami

Czas przygotowania

300 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 10

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

ŁĄCZYMY SKŁADNIKI PONCZU

Truskawki oczyszczamy i w zależności od wielkości kroimy na pół lub w ćwiartki. Białe wino mieszamy z cukrem pudrem i 2 łyżkami wody różanej, aż cukier się rozpuści. Dodajemy truskawki i wstawiamy do lodówki na co najmniej 4 godziny (lub na noc).

2

PODAJEMY PONCZ

Róże rwiemy na płatki. Napój przelewamy do dzbanka, zalewamy schłodzonym szampanem i posypujemy płatkami róży.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1802 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

180,2 kcal

🥑

Tłuszcz

0 g

🌾

Węglowodany

13,5 g

🥬

Błonnik

0,4 g

💪

Białko

0,4 g

Podobne przepisy