tom-car24.com.pl

Rosół azjatycki • przepis • składniki • przygotowanie

Azjatycki rosół z mnóstwem korzennych przypraw, z dodatkiem pulpecików i kapusty pak choi – doskonale smakuje i rozgrzewa!

Rosół azjatycki

Azjatycki rosół z mnóstwem korzennych przypraw, z dodatkiem pulpecików i kapusty pak choi – doskonale smakuje i rozgrzewa!

Czas przygotowania
100 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
średni

Składniki

anyż gwiazdki - 2 szt.
cebula - 2 szt.
papryczka chili czerwona - 2 szt.
goździki - 5 szt.
lubczyk świeży - 20 g
marchew - 2 szt.
sól - 1 szczypta
kurczak udko - 4 szt.
woda - 3 l
sos ostrygowy - 2 łyżki
trawa cytrynowa - 20 g
groszek cukrowy - 150 g
ząbek czosnku - 2 szt.
cynamon, laska - 6 g
kardamon, mielony - 1 szczypta
jajko - 1 szt.
olej rzepakowy - 4 łyżki
sos sojowy - 50 ml
szczypior cebuli - 24 g
olej sezamowy - 1 łyżka
mięso indycze mielone - 500 g
syrop z agawy - 3 łyżki
pak choi - 4 szt.
limonka - 1 szt.
sezam biały - 2 łyżki

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY PULPECIKI:
Mięso mieszamy z prażonym sezamem, sosem sojowym, posiekanym szczypiorkiem i jajkiem. Z masy formujemy małe kuleczki. Na patelni rozgrzewamy olej sezamowy zmieszany z rzepakowym i smażymy pulpeciki ok. 2 minut na małym ogniu. Usmażone wkładamy do rosołu i gotujemy na wolnym ogniu ok. 10 minut.
Rosół azjatycki

Czas przygotowania

100 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 6

Poziom trudności

średni

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY PULPECIKI

Mięso mieszamy z prażonym sezamem, sosem sojowym, posiekanym szczypiorkiem i jajkiem. Z masy formujemy małe kuleczki. Na patelni rozgrzewamy olej sezamowy zmieszany z rzepakowym i smażymy pulpeciki ok. 2 minut na małym ogniu. Usmażone wkładamy do rosołu i gotujemy na wolnym ogniu ok. 10 minut.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

2840,4 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

236,7 kcal

🥑

Tłuszcz

11,9 g

🌾

Węglowodany

12,2 g

🥬

Błonnik

16,5 g

💪

Białko

16,5 g

Podobne przepisy