tom-car24.com.pl

Salsa z mango i awokado • przepis • składniki • przygotowanie

Talerz rozmaitości, który cieszy oczy? To musi być salsa z mango i awokado! Wykorzystaj proponowane składniki lub dodaj własne!

Salsa z mango i awokado

Talerz rozmaitości, który cieszy oczy? To musi być salsa z mango i awokado! Wykorzystaj proponowane składniki lub dodaj własne!

Czas przygotowania
25 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

awokado - 1 szt.
cebula czerwona - 1 szt.
papryczka chili czerwona - 1 szt.
papryka czerwona - 1 szt.
mango - 2 szt.
sól - 1 szczypta
kolendra świeża - 45 g

Instrukcje przygotowania

1.KROIMY MANGO I AWOKADO:
Z mango odkrawamy dwa plastry z dłuższych boków, tuż przy pestce. Miąższ każdego z nich nacinamy w kratkę bez nacinania skórki. Wybrzuszamy skórkę od spodu i odkrawamy kostki mango tuż przy skórce. Pozostałe przy pestce boki odcinamy, pozbawiamy skórki i kroimy w kostkę. Przekładamy na talerz.
2.SIEKAMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI:
Czerwoną paprykę i cebulę siekamy w drobną kostkę. Chili siekamy bardzo drobno. Kolendrę siekamy drobno. Wszystkie składniki układamy osobno na talerzu razem z mango i awokado.
3.PODAJEMY SALSĘ:
Wszystkie składniki skrapiamy sokiem wyciśniętym z limonki i oprószamy solą. Całość mieszamy dokładnie na talerzu.
Salsa z mango i awokado

Czas przygotowania

25 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

KROIMY MANGO I AWOKADO

Z mango odkrawamy dwa plastry z dłuższych boków, tuż przy pestce. Miąższ każdego z nich nacinamy w kratkę bez nacinania skórki. Wybrzuszamy skórkę od spodu i odkrawamy kostki mango tuż przy skórce. Pozostałe przy pestce boki odcinamy, pozbawiamy skórki i kroimy w kostkę. Przekładamy na talerz.

2

SIEKAMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI

Czerwoną paprykę i cebulę siekamy w drobną kostkę. Chili siekamy bardzo drobno. Kolendrę siekamy drobno. Wszystkie składniki układamy osobno na talerzu razem z mango i awokado.

3

PODAJEMY SALSĘ

Wszystkie składniki skrapiamy sokiem wyciśniętym z limonki i oprószamy solą. Całość mieszamy dokładnie na talerzu.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1075,6 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

268,9 kcal

🥑

Tłuszcz

8,6 g

🌾

Węglowodany

49,7 g

🥬

Błonnik

4,5 g

💪

Białko

4,5 g

Podobne przepisy