tom-car24.com.pl

Ser do naleśników na 4 sposoby • przepis • składniki • przygotowanie

Naleśniki z serem na słodko! Któż ich nie kocha? W zależności od tego, w jaki sposób przygotujemy nadzienie, naleśniki mogą przybrać postać bogatego deseru albo sycącego śniadania. Podstawą jest jednak znajomość przepisu na dobry ser. Jeśli szukasz przepisu, który na stałe zagości w Twojej kuchni, oto 3 propozycje do przetestowania. Wybierz tę, która posmakuje Ci najbardziej!

Ser do naleśników na 4 sposoby

Naleśniki z serem na słodko! Któż ich nie kocha? W zależności od tego, w jaki sposób przygotujemy nadzienie, naleśniki mogą przybrać postać bogatego deseru albo sycącego śniadania. Podstawą jest jednak znajomość przepisu na dobry ser. Jeśli szukasz przepisu, który na stałe zagości w Twojej kuchni, oto 3 propozycje do przetestowania. Wybierz tę, która posmakuje Ci najbardziej!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 5
Poziom trudności
łatwy

Składniki

twaróg sernikowy mielony - 500 g
cukier wanilinowy - 16 g
cukier - 4 łyżki
śmietana 18% - 4 łyżki
żółtka jaj - 2 szt.
pomarańcza - 1 szt.
banan - 1 szt.
miód - 2 łyżeczki
rodzynki - 1 łyżka
cynamon - 0,25 łyżeczki

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY ŻÓŁTKA:
Jajka dokładnie myjemy i polewając wrzątkiem, wyparzamy je. Rozbijamy i oddzielamy białka od żółtek. Białka zachowujemy do innego dania.
2.MIESZAMY SKŁADNIKI:
Przekładamy twaróg do miski. Dodajemy żółtka, cukier, cukier wanilinowy i 3 łyżki śmietany. Mieszamy dokładnie mikserem i jeśli masa okaże się za gęsta, dodajemy jeszcze jedną łyżkę śmietany. Ser jest gotowy, by smarować nim naleśniki.
Ser do naleśników na 4 sposoby

Czas przygotowania

30 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 5

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY ŻÓŁTKA

Jajka dokładnie myjemy i polewając wrzątkiem, wyparzamy je. Rozbijamy i oddzielamy białka od żółtek. Białka zachowujemy do innego dania.

2

MIESZAMY SKŁADNIKI

Przekładamy twaróg do miski. Dodajemy żółtka, cukier, cukier wanilinowy i 3 łyżki śmietany. Mieszamy dokładnie mikserem i jeśli masa okaże się za gęsta, dodajemy jeszcze jedną łyżkę śmietany. Ser jest gotowy, by smarować nim naleśniki.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1169,2 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

233,8 kcal

🥑

Tłuszcz

7,7 g

🌾

Węglowodany

29,4 g

🥬

Błonnik

1,7 g

💪

Białko

13,4 g

Podobne przepisy