Shake z gruszką i marcepanem • przepis • składniki • przygotowanie
Shake z marcepanem? Czemu nie! Poznaj przepis na efektowny i łatwy do przygotowania napój!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
Przygotuj wykałaczki koktajlowe mikser/blender KROK 1
KROIMY GRUSZKI GRUSZKI OBIERAMY,: KROIMY W ĆWIARTKI I POZBAWIAMY GNIAZD NASIENNYCH.
ODCINAMY 4 MAŁE KOŃCÓWKI I NASUWAMY WRAZ Z PRZEKROJONYMI NA PÓŁ CZEKOLADKAMI Z MARCEPANEM NA 4 WYKAŁACZKI.KROK 2
MIKSUJEMY SKŁADNIKI POZOSTAŁE GRUSZKI: miksujemy blenderem z sokiem wyciśniętym z 2 pomarańczy.
Marcepan kroimy w grubą kostkę, dodajemy i miksujemy całość na pianę.
Dodajemy jogurt oraz mleko i jeszcze raz miksujemy, w razie potrzeby doprawiamy do smaku miodem.
Przelewamy do 4 szklanek, ozdabiamy wykałaczkami i natychmiast podajemy.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2675,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
445,9 kcal
Tłuszcz
12,4 g
Węglowodany
77,2 g
Błonnik
10,6 g
Białko
10,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Faszerowane jajka jak kurczaczki
Proste w wykonaniu faszerowane jajka, które swoim wyglądem przypominają kurczaczki. Z pewnością zachwycą nie tylko dzieci i staną się piękną ozdobą wielkanocnego stołu.

Masło czosnkowe
Masło czosnkowe to aromatyczny dodatek, który potrafi wzbogacić smak wielu potraw, nadając im wyjątkowego charakteru i niesamowitego zapachu. Intensywny smak czosnku w połączeniu z kremowym masłem stanowi doskonałą bazę do różnych kulinarnych eksperymentów. Takie masło jest niezwykle proste w przygotowaniu, dlatego warto przyrządzić je samemu w domu.

Ravioli z surimi i olejem porowym
Czy z paluszków surimi da się przygotować wykwintne danie restauracyjne! Orson udowadnia, że tak! Spróbuj ravioli z farszem z surimi z dodatkiem oleju porowego.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Łosoś parzony na grillu z sałatką z ziemniaków i papryki
Niebanalny pomysł na rybę z grilla. Delikatny łosoś i warzywne dodatki to smakowita kompozycja dla każdego.

Terrina z łososia z serem feta
Tradycyjna francuska przystawka podawana na zimno. W wersji z delikatnym łososiem i słonym serem jest przepyszna!

Chipsy grana padano z kawiorem
Przystawka, którą można jeść oczami? To niezwykle efektowne i chrupiące chipsy z sera grana padano z dodatkiem kawioru i kwaśnej śmietany! Idealne, gdy chcesz podać swoim gościom coś naprawdę wyrafinowanego!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Grillowane pieczarki w soli czosnkowej
Pyszna propozycja na rozpoczęcie sezonu grillowego – pieczarki wysmarowane ziołowym masłem i zarumienione nad rusztem.

Andaluzyjska kanapka serranito
Coś wyjątkowego dla wielbicieli kanapek na ciepło! Serranito z dwoma rodzajami kiełbasy w stylu hiszpańskim świetnie sprawdzi się jako lunch lub potrawa na imprezę w gronie znajomych!

Kotleciki z tofu
Chrupiące na zewnątrz, a w środku mięciutkie i pełne warzyw: takie są kotleciki z tofu według przepisu Kingi. Przygotuj je na obiad lub na szybką przekąskę!