tom-car24.com.pl

Tortelloni i brokuły w sosie śmietanowym • przepis • składniki • przygotowanie

Zobacz, jak przygotować śmietanowy sos z szynką i pieczarkami, idealny do tortelloni z każdym rodzajem nadzienia!

Tortelloni i brokuły w sosie śmietanowym

Zobacz, jak przygotować śmietanowy sos z szynką i pieczarkami, idealny do tortelloni z każdym rodzajem nadzienia!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

pieczarki brązowe - 400 g
brokuł - 500 g
bulion warzywny - 200 ml
cebula - 1 szt.
olej - 3 łyżki
pieprz czarny - 1 szczypta
sól - 1 szczypta
parmezan tarty - 60 g
szynka parmeńska - 125 g
śmietana 30% - 100 g
tortellini - 600 g

Instrukcje przygotowania

1.GOTUJEMY BROKUŁY I TORTELLONI:
Brokuły gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 5 minut, aż będą półtwarde. Tortelloni gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu, dodając brokuły pod koniec gotowania.
Tortelloni i brokuły w sosie śmietanowym

Czas przygotowania

30 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

GOTUJEMY BROKUŁY I TORTELLONI

Brokuły gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 5 minut, aż będą półtwarde. Tortelloni gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu, dodając brokuły pod koniec gotowania.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

2587,2 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

646,8 kcal

🥑

Tłuszcz

31 g

🌾

Węglowodany

62,3 g

🥬

Błonnik

31,4 g

💪

Białko

31,4 g

Podobne przepisy