tom-car24.com.pl

Trufle czekoladowo-malinowe na patyczkach • przepis • składniki • przygotowanie

Czekoladowo-owocowe trufle nadziane na patyczki to świetny pomysł na słodką, imprezową przekąskę. Twoi goście będą zachwyceni!

Trufle czekoladowo-malinowe na patyczkach

Czekoladowo-owocowe trufle nadziane na patyczki to świetny pomysł na słodką, imprezową przekąskę. Twoi goście będą zachwyceni!

Czas przygotowania
60 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 10
Poziom trudności
średni

Składniki

czekolada deserowa - 25 g
maliny mrożone - 40 g
masło - 30 g
miód - 20 g
śmietana 30% - 25 ml
czekolada mleczna - 200 g
orzech włoski - 30 g

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWANIE ŚMIETANKĘ ZAGOTOWUJEMY:
z miodem i zmiksowanymi, przetartymi przez sito malinami.
2.DO ZAGOTOWANEJ ŚMIETANKI:
dodajemy pokruszoną czekoladę i czekamy, aż się rozpuści.
3.ŚMIETANKĘ Z CZEKOLADĄ:
miksujemy, stopniowo dodajemy miękkie masło, ponownie całość miksujemy.
4.TAK PRZYGOTOWANY GANASZ:
odstawiamy do lodówki, do całkowitego zestalenia.
5.NASTĘPNIE FORMUJEMY KULKI:
o średnicy 2 cm.
6.KULKI UKŁADAMY NA:
papierze do pieczenia.
7.W KULKI WBIJAMY:
grube wykałaczki o długości około 10 cm (wykałaczki trzeba dociąć).
8.UFORMOWANE TRUFLE Z:
patyczkami wkładamy ponownie do lodówki.
9.W CELU PRZYGOTOWANIA:
polewy, czekoladę (białą, mleczną lub deserową) rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej, mieszając co chwilę (czekolady nie można przegrzać, maks. 50°C).
10.CZEKOLADĘ STUDZIMY W:
misce, raz na jakiś czas mieszając do momentu, aż będzie chłodna.
11.TRUFLE NA PATYCZKACH:
zanurzamy w czekoladzie.
12.MOŻEMY JE POSYPAĆ:
posiekanymi orzeszkami lub pistacjami.
Trufle czekoladowo-malinowe na patyczkach

Czas przygotowania

60 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 10

Poziom trudności

średni

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWANIE ŚMIETANKĘ ZAGOTOWUJEMY

z miodem i zmiksowanymi, przetartymi przez sito malinami.

2

DO ZAGOTOWANEJ ŚMIETANKI

dodajemy pokruszoną czekoladę i czekamy, aż się rozpuści.

3

ŚMIETANKĘ Z CZEKOLADĄ

miksujemy, stopniowo dodajemy miękkie masło, ponownie całość miksujemy.

4

TAK PRZYGOTOWANY GANASZ

odstawiamy do lodówki, do całkowitego zestalenia.

5

NASTĘPNIE FORMUJEMY KULKI

o średnicy 2 cm.

6

KULKI UKŁADAMY NA

papierze do pieczenia.

7

W KULKI WBIJAMY

grube wykałaczki o długości około 10 cm (wykałaczki trzeba dociąć).

8

UFORMOWANE TRUFLE Z

patyczkami wkładamy ponownie do lodówki.

9

W CELU PRZYGOTOWANIA

polewy, czekoladę (białą, mleczną lub deserową) rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej, mieszając co chwilę (czekolady nie można przegrzać, maks. 50°C).

10

CZEKOLADĘ STUDZIMY W

misce, raz na jakiś czas mieszając do momentu, aż będzie chłodna.

11

TRUFLE NA PATYCZKACH

zanurzamy w czekoladzie.

12

MOŻEMY JE POSYPAĆ

posiekanymi orzeszkami lub pistacjami.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

2856,3 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

285,6 kcal

🥑

Tłuszcz

18,2 g

🌾

Węglowodany

27,8 g

🥬

Błonnik

1,4 g

💪

Białko

3,4 g

Podobne przepisy

Trufle czekoladowo-malinowe na patyczkach - przepis, składniki, przygotowanie | tom-car24.com.pl