tom-car24.com.pl

Zupa instant • przepis • składniki • przygotowanie

Przygotuj bazę do zupy, która doskonale sprawdzi się jako lunch w pracy!

Zupa instant

Przygotuj bazę do zupy, która doskonale sprawdzi się jako lunch w pracy!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
łatwy

Składniki

ząbek czosnku - 3 szt.
papryczka chili czerwona - 1 szt.
papryczka jalapeno - 0,5 szt.
cebula dymka - 1 szt.
papryka czerwona - 0,5 szt.
jajko - 1 szt.
pak choi - 1 szt.
imbir świeży - 1 szt.
limonka - 1 szt.
makaron farfalle - 100 g
marchew - 0,5 szt.
pieczarka - 4 szt.
sos sojowy - 2 łyżki
Szpinak Baby - 25 g

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY SOS CHILI:
Do misy blendera wkładamy papryczkę jalapeno, czerwoną paprykę pokrojoną na mniejsze części, posiekany czosnek oraz papryczkę chili pozbawioną nasion. Całość miksujemy, w razie potrzeby dodajemy odrobinę wody. Jajko gotujemy na twardo.
2.UKŁADAMY SKŁADNIKI ZUPY:
W słoiku układamy kolejno, przygotowany sos chili oraz odrobinę obranego i startego na tarce imbiru. Dodajemy ugotowany makaron, obraną i startą na tarce marchewkę, posiekany szpinak oraz drobno posiekane pieczarki. Następnie dodajemy pokrojone na cząstki jajko, drobno posiekaną kapustę pak choi oraz cienko pokrojoną paprykę. Na wierzchu kładziemy drobno posiekaną dymkę. Całość doprawiamy sokiem wyciśniętym z limonki oraz sosem sojowym. Wszystkie wyżej wymienione składniki przed podaniem zalewamy wrzątkiem, delikatnie mieszamy i odstawiamy na 2-3 minuty.
Zupa instant

Czas przygotowania

20 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 1

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY SOS CHILI

Do misy blendera wkładamy papryczkę jalapeno, czerwoną paprykę pokrojoną na mniejsze części, posiekany czosnek oraz papryczkę chili pozbawioną nasion. Całość miksujemy, w razie potrzeby dodajemy odrobinę wody. Jajko gotujemy na twardo.

2

UKŁADAMY SKŁADNIKI ZUPY

W słoiku układamy kolejno, przygotowany sos chili oraz odrobinę obranego i startego na tarce imbiru. Dodajemy ugotowany makaron, obraną i startą na tarce marchewkę, posiekany szpinak oraz drobno posiekane pieczarki. Następnie dodajemy pokrojone na cząstki jajko, drobno posiekaną kapustę pak choi oraz cienko pokrojoną paprykę. Na wierzchu kładziemy drobno posiekaną dymkę. Całość doprawiamy sokiem wyciśniętym z limonki oraz sosem sojowym. Wszystkie wyżej wymienione składniki przed podaniem zalewamy wrzątkiem, delikatnie mieszamy i odstawiamy na 2-3 minuty.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

655,6 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

655,6 kcal

🥑

Tłuszcz

8,5 g

🌾

Węglowodany

119,6 g

🥬

Błonnik

31,1 g

💪

Białko

31,1 g

Podobne przepisy

Zupa instant - przepis, składniki, przygotowanie | tom-car24.com.pl