tom-car24.com.pl

Zupa pieczarkowa z gnocchi • przepis • składniki • przygotowanie

Szukasz przepisu na szybką i prostą zupę? Spróbuj pieczarkowej ze świeżym szpinakiem i kluseczkami gnocchi! Ten pomysł Kingi na pewno zostanie z Tobą na dłużej!

Zupa pieczarkowa z gnocchi

Szukasz przepisu na szybką i prostą zupę? Spróbuj pieczarkowej ze świeżym szpinakiem i kluseczkami gnocchi! Ten pomysł Kingi na pewno zostanie z Tobą na dłużej!

Czas przygotowania
25 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy

Składniki

bulion drobiowy - 2 l
cebula - 1 szt.
ząbek czosnku - 1 szt.
gnocchi - 500 g
masło - 1 łyżka
mąka pszenna - 1 łyżka
oliwa z oliwek - 1 łyżka
pieczarka - 400 g
pieprz czarny - 1 szczypta
sól - 1 szczypta
oregano suszone - 1 łyżeczka
Szpinak Baby - 4 garście
śmietana 18% - 200 ml

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY ZASMAŻKĘ:
Cebulę pokrojoną w drobną kostkę szklimy w wysokim garnku na rozgrzanej oliwie z masłem. Dodajemy mąkę i smażymy, aż się zarumieni, a następnie dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pieczarki pokrojone w talarki. Całość smażymy ok. 5 minut, ciągle mieszając.
2.GOTUJEMY ZUPĘ:
Zawartość garnka zalewamy bulionem. Dodajemy suszone oregano i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień i dodajemy gnocchi. Gotujemy ok. 5 minut, a następnie dodajemy śmietanę i szpinak. Całość mieszamy i gotujemy kolejne 5 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3.PODAJEMY ZUPĘ:
Zupę przelewamy do miseczek lub talerzy.
Zupa pieczarkowa z gnocchi

Czas przygotowania

25 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 6

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY ZASMAŻKĘ

Cebulę pokrojoną w drobną kostkę szklimy w wysokim garnku na rozgrzanej oliwie z masłem. Dodajemy mąkę i smażymy, aż się zarumieni, a następnie dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pieczarki pokrojone w talarki. Całość smażymy ok. 5 minut, ciągle mieszając.

2

GOTUJEMY ZUPĘ

Zawartość garnka zalewamy bulionem. Dodajemy suszone oregano i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień i dodajemy gnocchi. Gotujemy ok. 5 minut, a następnie dodajemy śmietanę i szpinak. Całość mieszamy i gotujemy kolejne 5 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

3

PODAJEMY ZUPĘ

Zupę przelewamy do miseczek lub talerzy.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1719,1 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

286,5 kcal

🥑

Tłuszcz

9,6 g

🌾

Węglowodany

39,6 g

🥬

Błonnik

2,7 g

💪

Białko

13 g

Podobne przepisy

Zupa pieczarkowa z gnocchi - przepis, składniki, przygotowanie | tom-car24.com.pl