tom-car24.com.pl

Bajgiel z serkiem chrzanowym i pastrami • przepis • składniki • przygotowanie

Zastanawiasz się, jak smakują bajgle w iście amerykańskim stylu? Jeśli tak, koniecznie przygotuj te według przepisu Kingi! Topiący się cheddar, aromatyczne pastrami i chrupiące ogórki sprawiają, że to kanapki, których trzeba spróbować.

Bajgiel z serkiem chrzanowym i pastrami

Zastanawiasz się, jak smakują bajgle w iście amerykańskim stylu? Jeśli tak, koniecznie przygotuj te według przepisu Kingi! Topiący się cheddar, aromatyczne pastrami i chrupiące ogórki sprawiają, że to kanapki, których trzeba spróbować.

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 3
Poziom trudności
łatwy

Składniki

serek śmietankowy - 150 g
chrzan - 1 łyżka
jogurt naturalny - 1 łyżka
pieprz czarny -
bajgiel - 3 szt.
Pastrami - 150 g
ogórek konserwowy - 50 g
ser cheddar - 3 plastry
cebula prażona - 3 łyżki

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY SEREK CHRZANOWY:
Wszystkie składniki na serek chrzanowy przekładamy do miski i dokładnie mieszamy.
2.SKŁADAMY BAJGLE:
Bajgle przekrawamy na pół i wszystkie sześć połówek smarujemy serkiem chrzanowym. Następnie na dolnych połówkach układamy kolejno: po cztery plastry pastrami, plasterki ogórków i po plastrze cheddara. Na koniec posypujemy je prażoną cebulką i składamy kanapki.
3.ZAPIEKAMY BAJGLE:
Bajgle podpiekamy w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C przez ok. 5 minut i jemy od razu, jeszcze ciepłe.
Bajgiel z serkiem chrzanowym i pastrami

Czas przygotowania

15 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 3

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY SEREK CHRZANOWY

Wszystkie składniki na serek chrzanowy przekładamy do miski i dokładnie mieszamy.

2

SKŁADAMY BAJGLE

Bajgle przekrawamy na pół i wszystkie sześć połówek smarujemy serkiem chrzanowym. Następnie na dolnych połówkach układamy kolejno: po cztery plastry pastrami, plasterki ogórków i po plastrze cheddara. Na koniec posypujemy je prażoną cebulką i składamy kanapki.

3

ZAPIEKAMY BAJGLE

Bajgle podpiekamy w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C przez ok. 5 minut i jemy od razu, jeszcze ciepłe.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1599,6 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

533,2 kcal

🥑

Tłuszcz

23,3 g

🌾

Węglowodany

58 g

🥬

Błonnik

4,3 g

💪

Białko

24,5 g

Podobne przepisy

Bajgiel z serkiem chrzanowym i pastrami - przepis, składniki, przygotowanie | tom-car24.com.pl