Ciasto marchewkowe z polewą pistacjową • przepis • składniki • przygotowanie
Czas na pyszne ciasto marchewkowe z wyśmienitą pistacjową polewą. Wg tego przepisu za pomocą termorobota MC Smart zrobicie ciasto szybko i sprawnie, by już za chwilę cieszyć się jego doskonałym smakiem!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 16
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY MARCHEWKI
Zakładamy nakładkę do szatkowania. 4-5 obranych marchewek szatkujemy, wybierającprogram „przystawka do krojenia warzyw” / czas: 1 minuta.Marchewkę przekładamy do miski. Misę myjemy i osuszamy.
PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI CIASTA
Odważamy mąkę i dajemy ją do misy urządzenia. Dodajemy sodę, proszek, sól, kardamon oraz cynamon. Mieszamy składniki, korzystającz programu „własne ustawienia” / czas: 10 sekund / obroty: 5. Suche składniki przekładamy do miski.
DODAJEMY MARCHEW, ORZECHY I RODZYNKI
Dodajemy startą wcześniej marchew oraz orzechy pekan i rodzynki. Wszystko mieszamy, korzystając zprogramu „własne ustawienia” / czas: 40 sekund / obroty: 2(obroty w lewo).
PIECZEMY CIASTO
Ciasto przelewamy do foremki (20 x 30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy ją do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Ciasto pieczemy przez około 40-50 minut. Po tym czasie wyjmujemy je i studzimy.
PRZYGOTOWUJEMY POLEWĘ
Zakładamy mieszadło i odważamy serek oraz krem pistacjowy i umieszczamy je w misie urządzenia. Mieszamy składniki, używającprogramu „własne ustawienia” / czas: 20 sekund / obroty: 3. Uzyskaną polewą smarujemy wystudzone ciasto i podajemy.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
6667,5 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
416,7 kcal
Tłuszcz
34 g
Węglowodany
37,9 g
Błonnik
1,3 g
Białko
7,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

DALGONA COFFEE Z MALINAMI
Wypróbuj inny wariant dalgona coffee – tym razem z malinami i napojem z orzechów nerkowca. Niech ten przepis stanie się Twoim ulubionym!

Konfitura z żurawiny i mandarynek – jadalny prezent
Połączenie żurawin, mandarynek, jabłek i aromatycznych przypraw tworzy słodko-kwaśną konfiturę, która idealnie nadaje się do smarowania kanapek lub jako dodatek do mięs czy ciepłych napojów. To świetny pomysł na świąteczny prezent dla najbliższych!

Sałatka z ogórków z kurczakiem
Szukasz przepisu na sałatkę, którą przygotujesz w oka mgnieniu? Koniecznie wypróbuję tę!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Nalewka z głogu
Kolor i smak owoców głogu zamknięte w słodkiej nalewce, która przyjemnie rozgrzeje Cię w długie jesienne i zimowe wieczory. Sprawdź, jak przygotować ją krok po kroku z wykorzystaniem przepisu Pawła!

Salsa z mango i awokado
Talerz rozmaitości, który cieszy oczy? To musi być salsa z mango i awokado! Wykorzystaj proponowane składniki lub dodaj własne!

Kolorowe kanapki
Szukasz pomysłu na efektowne śniadanie? Nasze kolorowe kanapki z łososiem będą strzałem w dziesiątkę! Chrupiące pieczywo, kremowy twarożek, świeże warzywa i aromatyczne zioła sprawią, że te kanapki staną się hitem w Twoim domu!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Ostra zupa z rybą i ryżem
Doskonałe połączenie kolendry, imbiru, trawy cytrynowej w zupie rybnej z ryżem!

Wegański deser czekoladowy z chia
Napoje roślinne to świetna baza do przygotowania pożywnych i pysznych deserów roślinnych. Wykorzystaj napój sojowy, nasiona chia i czekoladę, by zdrowo osłodzić sobie dzień!

Bakłażan hasselback z pesto słonecznikowym
Soczysty bakłażan z dodatkiem mozzarelli i pomidora, pieczony w airfryerze i podany z aromatycznym pesto słonecznikowym, to idealny pomysł na szybki i efektowny obiad.