tom-car24.com.pl

Czekolada mleczna z orzechami laskowymi i biała czekolada z karmelizowanymi migdałami i pistacjami • przepis • składniki • przygotowanie

Odmień klasyczną białą i mleczną czekoladę, wzbogacając ją o chrupiące orzechy. To prawdziwa rozkosz dla podniebienia.

Czekolada mleczna z orzechami laskowymi i biała czekolada z karmelizowanymi migdałami i pistacjami

Odmień klasyczną białą i mleczną czekoladę, wzbogacając ją o chrupiące orzechy. To prawdziwa rozkosz dla podniebienia.

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Poziom trudności
łatwy

Składniki

czekolada biała - 200 g
cukier - 100 g
migdały - 200 g
pistacje - 50 g
woda - 50 ml
czekolada mleczna - 200 g
orzech laskowy - 100 g

Instrukcje przygotowania

1.CZEKOLADA MLECZNA Z:
orzechami laskowymi Czekoladę rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej, mieszając co chwilę (czekolady nie można przegrzać, maks.
2.TEMPERATURA:
50°C).
3.CZEKOLADĘ STUDZIMY W:
misce, raz na jakiś czas mieszając.
4.WYLEWAMY JĄ DO:
formy wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy orzechami laskowymi.
5.BIAŁA CZEKOLADA Z:
karemlizowanymi migdałami i pistacjami Migdały Karmelizowane Migdały siekamy w grubą kostkę.
6.Z CUKRU I:
wody gotujemy syrop.
7.W SYROPIE ZANURZAMY:
posiekane migdały i prosto z syropu wyjmujemy je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, rozkładamy równomiernie.
8.WSTAWIAMY DO PIEKARNIKA:
nagrzanego do 200°C (termoobieg) i pieczemy do uzyskania złotego koloru.
9.CZEKOLADĘ ROZPUSZCZAMY W:
kuchence mikrofalowej, mieszając co chwilę (czekolady nie można przegrzać, maks.
10.
TEMPERATURA 50°C).
11.CZEKOLADĘ STUDZIMY W:
misce, raz na jakis czas mieszając.
12.WYLEWAMY JĄ NA:
papier do pieczenia i posypujemy migdałami i pistacjami.
Czekolada mleczna z orzechami laskowymi i biała czekolada z karmelizowanymi migdałami i pistacjami

Czas przygotowania

15 min

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

CZEKOLADA MLECZNA Z

orzechami laskowymi Czekoladę rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej, mieszając co chwilę (czekolady nie można przegrzać, maks.

2

TEMPERATURA

50°C).

3

CZEKOLADĘ STUDZIMY W

misce, raz na jakiś czas mieszając.

4

WYLEWAMY JĄ DO

formy wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy orzechami laskowymi.

5

BIAŁA CZEKOLADA Z

karemlizowanymi migdałami i pistacjami Migdały Karmelizowane Migdały siekamy w grubą kostkę.

6

Z CUKRU I

wody gotujemy syrop.

7

W SYROPIE ZANURZAMY

posiekane migdały i prosto z syropu wyjmujemy je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, rozkładamy równomiernie.

8

WSTAWIAMY DO PIEKARNIKA

nagrzanego do 200°C (termoobieg) i pieczemy do uzyskania złotego koloru.

9

CZEKOLADĘ ROZPUSZCZAMY W

kuchence mikrofalowej, mieszając co chwilę (czekolady nie można przegrzać, maks.

10

TEMPERATURA 50°C).

11

CZEKOLADĘ STUDZIMY W

misce, raz na jakis czas mieszając.

12

WYLEWAMY JĄ NA

papier do pieczenia i posypujemy migdałami i pistacjami.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

4629,6 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

514,4 kcal

🥑

Tłuszcz

34,5 g

🌾

Węglowodany

45,9 g

🥬

Błonnik

10,2 g

💪

Białko

10,2 g

Podobne przepisy